• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
karamundi - специалист
стоманите са 65г 4x13 и някаква японска подобна на 65г нея я взимах навремето от костенец от тамошните ножари а другите ги има по складовете за метали
================
и какво сега не можеш да пробиеш за чирените ли
Теди - специалист
Продаваш ли ги или за удоволствие си ги правиш?
karamundi - специалист
не ги продавам ама някой приятел ако дава много зор само тогава
tonkata - специалист
Този проблем с пробиването на дупките и аз го имах.
Реших го с електрожена - електрод 1.5 ампеража на макс(е зависи от електрожена де) и се прицелваш добре или насочваш електрода с нещо ако ти треперят ръцете :partyman: Лошото е че се получава едно локално прегряване на материала и има вътрешни напрежения съответно и предпоставка за счупване там. Затова е по-добре ако има къде да отгряваш и закаляваш.
karamundi - специалист
като каза за електрожена и аз съм го правил но може да се пробие на лазер преди беше 2-3 лева на сантиметар а за няколко дупки не знам
romanpm - майстор
Имам спомен , ножа дето ми е сега в колата /30 см/го пробивах с електрожен за дръжката , опитах преди това да го пробия с видия заострена за метал.... пробих една и видията се пръсна , прави го приятел в Нефтохим , каза че е сгъван и кован четири пъти и този който го остри вика изяде ми камъните какво е това ?! Пробвал съм го с друг нож , ръб бие ръб и думите са излишни :)
Харалампи - специалист
romanpm написа:
Имам спомен , ножа дето ми е сега в колата /30 см/го пробивах с електрожен за дръжката , опитах преди това да го пробия с видия заострена за метал.... пробих една и видията се пръсна , прави го приятел в Нефтохим , каза че е сгъван и кован четири пъти и този който го остри вика изяде ми камъните какво е това ?! Пробвал съм го с друг нож , ръб бие ръб и думите са излишни :)
Ми нали за същите пластини ви говоря и аз. Ковани са в НХК. Проверяваме ги като дялкаме винкел. Ако се подбие ... подаряваме го на някой. Обаче свърши, както беше приказката за Иванчо който тоаковал таковал. Затвориха ковачното.

М/у другото попаднах на един интересен инструмент. Служи за разпробиване на счупени метчици с цел вадене от отвора. Пробива и такива пластини, мисля че беше на Sandvik. Имат представителство във Варна.
dundurma - специалист
КАРАМУНДИ,би ли ми направил 2 хубави кухненски ножа и да ми ги пратиш като естествено аз ще си ги заплатя.ако може да кажеш ориентировъчна цена. :roll: :roll: :partyman: :partyman: :supz: :supz:
romanpm - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Демек е станало като малък самурайски меч. :)
:lol: Ами да , понякога в гората го ползвам като брадва , тежичък е :)
karamundi - специалист
за сега нямам никакво време да правя ножове,а за кухненски нож трябва коносовидна стомана а в момента нямам трудно се намира вече
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "ножове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: