Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hygro - майстор
Лекинко и тихинко всяка врата поддава за нула време...

http://www.holmatro.com/rescue/en/m1185 ... o-100.aspx

А има стотици модели...
egx - специалист
naskov написа:
Има Сотове, които набират зададен GSM номер при активиране. Не се плаща такса
е това и мен ме интересува.Сподели малко инфо, ако обичаш.
trevora - специалист
hygro написа:
Лекинко и тихинко всяка врата поддава за нула време...

http://www.holmatro.com/rescue/en/m1185 ... o-100.aspx

А има стотици модели...
М даа,плюс куче. Посред бял ден.Съществувал и уред кучегон.Влезли хората в къщи,ама сгрешили къде да затворят кучето,та го вкарали в детската дето са РС-та ,бижута и всякакви дрънкулки дето стават за крадене,а пък влезли да шетат в хола и в кухнята.Е,останали изненадани от намерените чинии,покривки и т.н.Всъщност не съвсем:10евро и дебитната ми карта за детските.
Та ние си решихме :застраховка на всичко,що е от 100 лв.нагоре.
Само да отбележа ,че сме в нова кооперация с блиндирана врата и на входа.Странно ,но същия ден и се беше развалил автомата.А пък комшиите срещу нас се оказаха с лепенка на шпионката.
sasooooooooo - "специалист"
trevora, двамата с жена ми бяхме в отпуска. В 12:30 отидохме на плаж, в 14:30 заварихме разбит патрон, липсващи пари и бижута. Телефони и всякакви такива не се пипат.
Колко горе-долу излиза такава застраховка :?
trevora - специалист
Ами на нас ни излезе около 250 лв.за година,но това е със пълна застраховка на жилището ,включително за земетресение.Иначе като техника сме застраховали 2LCD телевизора,1 лаптоп,1 РС,принтер,фотоапарат и още някакви дреболии.Климатици и бяла техника влизат в застраховката на апартамента.
sasooooooooo - "специалист"
мерси за полезното инфо :)
Chon написа:
може би решението е електро-механична заключваша система каквато смятам да сложа аз.
Предимството е че тази брава няма патрон и дефакто никой не знае че тя съществува, а ти от своя страна можеш да я поставиш на свободно избераемо място на вратата.Отключването става с устройство тип имобилайзер или с дистанционно управление.
Имам познат дето е с такава система и е доста доволен.Но неговата доколкото знам е свързана към ел. захранването.
kuuuuuul - майстор
egx написа:
naskov написа:
Има Сотове, които набират зададен GSM номер при активиране. Не се плаща такса
е това и мен ме интересува.Сподели малко инфо, ако обичаш.
Ето тука http://constructor.bg/shop/default.php? ... d3e8c4c739 има всякакви ако взимаш от евтините да е за Соноериксон защото сименсите имат проблем с зареждането,стават и за кола и за жилище,имаше и в Конраделектроник.
EmoZ - специалист
Абе тия GSM модули са съвършено безсмислени, апартамента ти е на 100 км и получаваш сигнал - к'во правиш, как реагираш - обаждаш се на полицията, или на съседи и те отиват и спипват бандюгите - друг път - изяждаш си задника, че нищо не можеш да направиш.

Електромеханичната брава е смислена инвестиция - надеждните не са евтини, аз имам такава - естествено, че е свързана с мрежата, от там зарежда акумулатора си. При отпадане на основното захранване - търкаля на акумулатор. Вратата ми е масивна - Солид 55, изглежда прилично - отказва аматьорите засега.

Две камери една видна и една скрита - непрекъснат запис, но не на семейният сървър - другаде.

СОТ не са лайнари и мутри и през ум няма да им мине да ти задигат к'вото и да било с наказателна цел, 'щото си се отказал от услугите им. Няма такова нещо.

Опазване на отдалечен имот, сезонно ползван, вила, селска къща е сложна и практически невъзможна задача, това е НЕВЪЗМОЖНО без жива охрана!

Куче - забравете кучето, кучето се преодолява елементарно, 'ше утрепят или осакатят животното и пак 'ше влезнат. В рамките на отдалечен имот кучето пак не върши, ако вие не сте там, за да реагирате на неговите сигнали. А и нали трбва да се храни (минимум един път на ден - останалото е издевателство) - то електроенергия не яде.

Абе темата е без край, 'секи случай на охрана е специфичен.
emil_v r - майстор
Тоочно Емо-3 , проблемът е нерешим технически по принцип.

Решим е социално и политически.
У Турция е решен открайвреме , оградите са до коляно , и коли не се крадат.

Тема "Надеждност против крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: