• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tarlyo - специалист
ПВЦ-то на ЕТЕМ се тегли в КМЖ. Т.е. КМЖ с друга лепенка.
pavkatay - майстор
Да, знам ,че пвц-то на 'етем' е произведено в България. Не знам, че е КМ Джи.
Но за КМДжи знам, че имат две серии четири камерни профили- едните са клас 'А' , другите клас 'Б'- Прелюд и Прелюд -Еко(различна дебелина на стената и РАЗЛИЧНА цена). Дори наскоро видях прозорец сглобен от двата вида профили на тази марка. Изглеждаше ГРОТЕСКНО :shock: .
А профил,който е с дебелина на стената 3 мм определено(пак казвам) звучи добре . ( Дори бих го определил като разточителство от страна на производителя)
maxuel82 - специалист
Дотук ми стана ясно че горе-долу почти всички профили са с прилично качество :idea: важно е да се сглоби и монтира качествено !!! Но фирми "БОЛ" та незнам към коя да се ориентирам !Все още събирам информация коя фирма е по-добра :-D :-D :-D Всяка марка профил се предлага с резлична дебелина и брой на камерите :arrow: 60-70-80мм ит.н. и 3-4-5-6 камерен !Най-добрия избор винаги ли е профила с най -многото камери съответно най-широкия или има и компромисен вариант !Виждал съм и по 90мм профил който ми се струва прекалено широк и тежък :? :? :? Същото питам и за стъклопакета мисля че двойния стъклопакет с 32мм (по-широкия) е достатъчен все пак не сме на полюсите :? това е само мое предположение :-D :-D :-D
maxuel82 - специалист
Искам да попитам има ли смисъл от цветния профил освен че стои доста по красиво дали е по-устойчив на стареене или не ??? МНого ми хареса цвета "махагон" някак си много "тежест" придава на прозореца и отвътре и от вън а разликата в цената не е много голяма :arrow: каво ше кажете по-добре ли е или не ???
velsi - Почетен майстор
По-добре е само за визията. Минус е доста по-голямото линейно разширение като го напече слънцето.
Myth - специалист
maxuel82 написа:
Искам да попитам има ли смисъл от цветния профил освен че стои доста по красиво дали е по-устойчив на стареене или не ??? МНого ми хареса цвета "махагон" някак си много "тежест" придава на прозореца и отвътре и от вън а разликата в цената не е много голяма :arrow: каво ше кажете по-добре ли е или не ???
Не е по-устойчив, дори логиката е да старее по-бързо, а както вече са ти казали има и по-голямо линейно разширение.
maxuel82 - специалист
Значи да се отказвам докато е време и да не набутвам излишни пари в цветни профили ! :? по-добре да си сложа от високоенергийното стъкло :? Виждам че си навътре в нещата с дограмите или поне така ми изглежда :) та в тая връзка да те попитам дали е качествен профила трокал и дограмата изработена от РОЛПЛАСТ че за сега съм се спрял на тази фирма ???
sasooooooooo - "специалист"
Човек остава с впечатление, че в Сф има само една фирма - Ролпласт :?
vancho20 - специалист
Колега maxuel82 сложи ли дограмата вече?
Дай отзиви , профил,пакет, фирма изпълнител.
Аз се спрях на KMG 6камерен 70мм с мултифункционално стъкло, но още се чудя дали съм на прав път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Кой да ми направи дограмата ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: