• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Тани - модератор
:) :) :) Нали затова съм взел колците за домати :wink: Представляват пвц( може и полиетилениви да са) дебелостенни тръби отрязани под ъгъл за да се забиват в почвата. По евтини са от ППР а и са по-здрави!
ArturDent - Почти Безобиден
Тани написа:
Благодаря за снимките Артъре! Все пак като гледам има и бетонобъркачка на обекта. Предполагам с нея сте наливали .
Е бетонобъркачка имаше, като резервен случай. По време на цялото строителство. Ползвахме я за 2 колони май, от общо 19. После за хоросана.
Нали се сещаш че не можеш да изчислиш точно колко бетон ще влезе. И дори да изчислиш не мога да поръчам 5.25 кубика например. Пък и да поръчам, да го сипят, нали остава в бетоновоза...
Ако трябваше да разхождам бетоновоз за 0.5 кубика .... +120 лв.
Иначе при добре направен кофраж не би трябвало да избие.
А трябва да си имаш резервен вариант - ако не стигне поне текущата колона да завършиш. Нали знаеш, че не трябва да се прекъсва...
Илиян Илиев™ - майстор
Днес след обяд бяхме на въпросния обект та направих няколко снимки. Скобите са като тези на Артър от снимките.

Снимал съм и самите колони изляти върху основата преди първата плоча, понеже някой попита как така.
Прикачен файл:
30062011269.jpg
Прикачен файл:
30062011268.jpg
Прикачен файл:
30062011271.jpg
Прикачен файл:
30062011267.jpg
bulhomes2 - майстор
Е Илияне, Тани от къде да вземе тези перфорираните шини и клинчета. Ако си строител и ще ти трябват многократно си струва да си направиш, ама за еднократно кофриране кое е по-добро?
За колоните аз те питах. За първия етаж си го представях така, представям си го някак и за следващите, но не мога да разбера логиката.
Последна промяна от bulhomes2 на чет юни 30, 2011 7:31 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™ - майстор
А так се връзва кофража на стените.
Прикачен файл:
30062011274.jpg
Прикачен файл:
30062011272.jpg
Прикачен файл:
30062011273.jpg
Много е важна на теслата дръжката. Вградил съм магнит от мебелна вратичка за да държи пирона при коване на високо или несгодно място. :cool:
Прикачен файл:
30062011275.jpg
bulhomes2 - майстор
И връзването на кофража за стените е същото, което описах, но гредите са заменени с винкели и арматурата фи 6 е заменена с дебела тел.

ПП. Поздравления за теслата. Че и с етикет даже =D>
Илиян Илиев™ - майстор
bulhomes2 написа:
Е Илияне, Тани от къде да вземе тези перфорираните шини и клинчета. Ако си строител и ще ти трябват многократно си струва да си направиш, ама за еднократно кофриране кое е по-добро?
Останах с впечатление, че се говори за майстори и за това реших да споделя. Ако човек си го прави сам няма смисъл да купува, най-много под наем да намери.

Споменах го, защото тук се ползва от минимум 15-20 години, а до момента само Артър даде снимки и го е виждал, което ми се стори странно.

Ако помниш в предишните постове казах, че е смешно майстор кофражист да няма въпросните скоби, а не инвеститорите като Артър и Тани.
bulhomes2 - майстор
Тани написа:
... Кофража смятам да си го правя аз. ...
Илиян Илиев™ - майстор
bulhomes2 написа:
И връзването на кофража за стените е същото, което описах, но гредите са заменени с винкели и арматурата фи 6 е заменена с дебела тел.

ПП. Поздравления за теслата. Че и с етикет даже =D>
Това за винкелите и арматурата не го схванах. За коя дебела тел говориш, че не мога да включа?

п.п. Теслата я доработвам постоянно, защото дръжката не е правена в България като за тесла и все разхлабва. За това и съм сложил скобите от долу - за да предпазват дръжката от неточни удари и за да придържат теслата да не слиза на долу. Днес след работа се наложи да вкарам и два винта под теслата, защото скобите не свършиха добра работа против разхлабването, макар и да ги оставих за предпазител от неточни удари.
Илиян Илиев™ - майстор
Бул, не е хубаво да цитираш само избрани изречения. Примерно моите постове произхождат от първото мнение на Тани в тази тема, не от третото или четвъртото.

п.п. Хайде стига че оспамихме баш темата на модератора. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Наливане на бетонна колона с бетонпомпа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: