Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
EDI - майстор
Аз пък съм доволен от ДЕВОРЕКС.На навеса имам кафяви, сложих ги през 2006-а година и до сега няма проблеми.Пластмасата, не я знам каква е, все си е еластична и здрава, нито се чупят нито са нацепени.Половината от покрива се огрява от слънцето почти цял ден, другата част не вижда слънце изобщо.За 8 години има само един отенък разлика в цвета, тези на слънце съвсем леко са по-бледи.Не ги знам колко ще изкарат, но за сега са добре.
alsted - майстор
Леко в страни от темата, но все пак касае улуци ...
hidrazin написа:
... имат 2-3 снадки дето искат наново запояване ...
Със запояването на стари улуци ще видиш голям зор! В тази тема съм показал един силикон (номера ограден в зелено), от който съм изключително доволен!
MASTER - специалист
Че от кога К+D стана силикон.

Аз си го спомням като полиуретанова паста.

Ако някой реши да ползва този продукт - да не разчита на него, ако е е подложен на открито и не е защитен от УВ лъчите. За уплътнение на един олук става,обаче не разчитайте да успее да понесе сериозни натоварвания.
alsted - майстор
MASTER написа:
Че от кога К+D стана силикон.
Прав си, пише, че не съдържа силикон.
Аз си го спомням като полиуретанова паста.
"... маса", е написано там.
Аз пък не съм се опитвал да запомня "полиуретанова" и поради идентичните му свойства със силикона, ми е останал като асоциация за силикон. Ти като ги разбираш тези неща ще те помоля да обясниш в какво се изразява разликата между двете и защо не бива да се бъркат едно с друго!
Ако някой реши да ползва този продукт - да не разчита на него, ако е е подложен на открито и не е защитен от УВ лъчите
Личната ми практика е: намазвам на двете парчета с филм с ~1мм дебелина и ~20мм ширина, изчаквам ~5минути и ги налагам с притискане; фиксирам с попнитове в двата горни края. След това обирам "избилата" маса. При това положение тя е между двете ламарини и няма как да й въздействат UV-лъчите. С това съгласен ли си?
За пръв път ми го препоръчаха и го приложих преди десетина години. До сега не е мръднало никъде. За разлика от запояването. Особено при големите ("изтегляни") улуци. При скопчаването оставам с впечатлението, че точно сглобките на отделните парчета се явяват като буфер и поемат температурните разширения, та изкарват повече време спойките.
За уплътнение на един олук става,обаче не разчитайте да успее да понесе сериозни натоварвания
.K+D означава лепи и уплътнява:
Прикачен файл:
същност на K+D.JPG
същност на K+D.JPG (40.29 KиБ) Видяна 1685 пъти
Какви сериозни натоварвания търпи един улук?
А ако все пак смяташ, че UV-устойчивостта е първостепенна:

Прикачен файл

K+D.JPG
K+D.JPG (82.01 KиБ) Видяна 1710 пъти

Тема "Поставяне на улуци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: