• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
onkelabg - специалист
Ето го дядото на КРУПСА/972/В/-800W

Прикачен файл

14122014074.jpg

Прикачен файл

14122014073.jpg
Chefo77 - майстор
Ооо, военен трофей от немско от ВСВ? :lol:
Шегичка.
Силно ме съмнява някоя от новите машинки да може да направи по-добро кафе от нея :?
onkelabg - специалист
Купена е 2 рька, преди 5/6г. Колко е работила преди незнам.
.Проблема несьществен е,че капачката на казанчето е пукната.
Но за сега неми пречи и недава признаци за неработа на машината.
Даже и функцията за пара ли е незнам и аз никога не сьм пробал да видя,как се работи с нея.
Незнам,как се процедира. Пробвах един пьт, като врьтката е поставям в др.положение за пара,отвивам отгоре капачката и нещо се запари отстрани на чучора.
А капачката като е отвивам,ме пари яко парата.Правилно ли е така.
Има и една допьлнителна чашка ли е Кремдиск ли е/малко рьждясало :shock: /,който се поставя в рькохватката и в него пьлня кафето.
Незнам даже и колко бара е този трофей.....за каймак прави хубав =D> но само на някой видове кафета.
Но не е много траен,пада след второто отпиване от кафето, явно тези с помпа и налягане си оказват влияние за това.....знам ли :?
gogyto - специалист
Junak написа:
Тая няма барове :)
Има ама са малко , къде 3-4 само... :cool:
Junak - майстор
Тц, само 1,5 бара. На 1,8 бара е предпазителния клапан в капачката. :)
onkelabg - специалист
Junak написа:
А да ми каже някой..как се работи с парния чучор..нещо ме е шубе,като капачката е спукана да пробам.
Има ли някьде да видя колко горе долу струва такава и как да позная за какво налягане е. :wink:
gogyto - специалист
onkelabg написа:
Junak написа:
А да ми каже някой..как се работи с парния чучор..нещо ме е шубе,като капачката е спукана да пробам.
Има ли някьде да видя колко горе долу струва такава и как да позная за какво налягане е. :wink:
Работи се както със всяка една машина

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3HWqMg-AMAk[/youtube]
onkelabg - специалист
Да горе долу схванах процеса...ама има едно нещо др ....което не ми се врьзва в схемата до тук.
Ето как си го представям аз..ако сьм в грешка, свиркайте
1-машината се пуска да загрее
2-рьчката отстрани се слага на положение за пяна,чашата с млякото е под-чучуя :mrgreen:
От тук на сетне какво да правя....кой вариант е правилния за МОЯТА :?
1-като дам рьчката на опц-Пара и сложа чашата на чучуя за пяна/капучино/
2-или след ,като сьм превклю. на пара да Освобождавам от капачката горе по-малко.Така сьм гледал се прави при някой модели на Делонги.
Затова ме е страх да е ползвам тая функция-дане ми се излее 0,800гр кипела вода вьрху мен.
Поздрави :lol:
gogyto - специалист
onkelabg написа:
Да горе долу схванах процеса...ама има едно нещо др ....което не ми се врьзва в схемата до тук.
Ето как си го представям аз..ако сьм в грешка, свиркайте
1-машината се пуска да загрее
2-рьчката отстрани се слага на положение за пяна,чашата с млякото е под-чучуя :mrgreen:
От тук на сетне какво да правя....кой вариант е правилния за МОЯТА :?
1-като дам рьчката на опц-Пара и сложа чашата на чучуя за пяна/капучино/
2-или след ,като сьм превклю. на пара да Освобождавам от капачката горе по-малко.Така сьм гледал се прави при някой модели на Делонги.
Затова ме е страх да е ползвам тая функция-дане ми се излее 0,800гр кипела вода вьрху мен.
Поздрави :lol:
Капачката горе не я буташ, от там нали се налива вода само.
Врътваш на положение за пара и потапяш чашата с млякото, естествено след като загрее да не омалееш в най-важния момент и да се ощавиш :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Избор на кафемашина за дома" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: