Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
solar_entusiast - специалист
Ако някои ти прати нещо от САЩ и го декларира както трябва нищо няма да плащаш.
Имам познат който поръчва до брат си в САЩ каквото му трябва и той му го препраща като подарък или употребявана вещ и нищо не плаща при получаването тук.
А формуляр CN22 мисля, че е стандартен и го има навсякъде. И тук като се праща нещо извън БГ се попълва такъв.
profesionalist_wood - майстор
Обаче онождането от митничарите ще е задружно :-D
Ще пробвам всички варианти
nikolov333 - майстор
Ами 30 кг. са доста и цена могат да ти кажат в офис на DHL или UPS..аз мога да ти кажа как стават нещата ако опреш до митница понеже това ми е работата..попълвам документи и оформям пратки на физически лица. Може да проучиш цената за транспорта при изпращача понеже може да е по-ниска. :drinkers:
ivanj - специалист
solar_entusiast написа:
Ако някои ти прати нещо от САЩ и го декларира както трябва нищо няма да плащаш.
Имам познат който поръчва до брат си в САЩ каквото му трябва и той му го препраща като подарък или употребявана вещ и нищо не плаща при получаването тук.
А формуляр CN22 мисля, че е стандартен и го има навсякъде. И тук като се праща нещо извън БГ се попълва такъв.

Плаща се,плаща се.На мен ми излиза 9$ на килограм от Лас Вегас до Пловдив.
EDI - майстор
Аз до сега три пъти съм си купувал фрезери ЙОНИКО от САЩ и не съм плащал нищо освен пътя и цената, направо си идваха в пощата до нас.Верно ,малки пакети бяха, и продавача ги прати като подарък.Обаче с една позната миналата коледа станаха големи емоции с един колет от ШВЕЙЦАРИЯ, в който имаше само шоколади и подобни неща, някакви нейни познати и ги пратили.2 седмици обикаля им митническото бюро, накрая май плати повече, от колкото струваха нещата вътре. :lol:
profesionalist_wood - майстор
nikolov333 написа:
Ами 30 кг. са доста и цена могат да ти кажат в офис на DHL или UPS..аз мога да ти кажа как стават нещата ако опреш до митница понеже това ми е работата..попълвам документи и оформям пратки на физически лица. Може да проучиш цената за транспорта при изпращача понеже може да е по-ниска. :drinkers:
Предполагам ще искаш някаква цена за услугата....
nikolov333 - майстор
profesionalist_wood написа:
nikolov333 написа:
Предполагам ще искаш някаква цена за услугата....
Ами не, ако не се налага да правя нещо..мога да ти дам съвет как да се опиташ да се разминеш с митницата и ако не успееш..как да минеш най-лесно и евтино, но и тогава поне 150-200 лева разходи ще са ти минимума.. но първо прочети това.. http://www.customs.bg/document/3650 :drinkers: после това..http://photo-forum.net/forum/read.php?f ... offset=all
Последна промяна от nikolov333 на чет ное 12, 2015 8:57 pm, променено общо 3 пъти.
lov - майстор
EDI написа:
............Обаче с една позната миналата коледа станаха големи емоции с един колет от ШВЕЙЦАРИЯ, в който имаше само шоколади и подобни неща, някакви нейни познати и ги пратили.2 седмици обикаля им митническото бюро, накрая май плати повече, от колкото струваха нещата вътре. :lol:
Тая твоя позната те е хвърлила на върбата :-D и се е правила на интересна. Просто от Швейцария най много да го преровят за забранени неща и толкова. Всъщност почти не пропускат да го прекарат само през митницата за да си вземат една таксичка от 4 лева и някакви стотинки. А иначе много обичат да ги губят там. Миналата коледа ми свиха тоя номер та се наложи а пишат обяснения кой кога и как го е обработвал. Та се появи много бързо щото беше застрахован допълнително и някой щеше да гризне дръвцето.
ivanj - специалист
Обади се на FedEx - Флайинг Карго аз возя от САЩ с тях но под 50кг май не си заслужаваше.
EDI - майстор
Абе не вярвам да ме е метнала.Вътре имало 3-4 шоколада, дето и тука ги има, кутия някакви бонбони и коледни сладки.Само ходенето напред-назад сигурно и струва повече от колета.Иначе не знам какво точно е плащала. :lol:

Тема "Пощенски въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: