Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
toolegittoquit - майстор
nikolovvd написа:
Цената за това за един навес или гараж (ако ти е по удобно) е в рамките на 500-1000 лв. с всички такси.
1000лв са много пари за 1 гараж. Срок от 30 дни за разрешение също е много. При условие че строиш в твой имот. Ето това имам под хрантулене на чиновници. Един гараж трябва да се одобрява доста по-бързо и с такси не 1000лв, ами не повече от 100лв. 1000лв е цената на материалите да го построиш целият гараж. И 6 месеца драма за един гараж е много.
Извинявам се на за отклонението в темата.
Pooh написа:
Кога ТИ лично, през целият си съзнателен животец, плати на някой, това което заслужава, че да очакваш различно отношение?
Това е - че нищо не заслужават. Абсурдно е да платиш стотици левове за кокошарник. Като за това нито работа на проектант получаваш, нито архитект, нито нищо. Ей така, за няколко печата и мотаене.
ArturDent - Почти Безобиден
Pooh написа:
Кога ТИ лично, през целият си съзнателен животец, плати на някой, това което заслужава, че да очакваш различно отношение?
toolegittoquit написа:
Това е - че нищо не заслужават.
После се чудиш защо не оценявали гения в теб подобаващо - с пари.
И ти просто не ги заслужаваш. :finga:
toolegittoquit - майстор
ArturDent написа:
...
Не работят -> не заслужават. На запад не се разправят с лелки и пенсионери по администрацията, които търсят почерпка. Има много електронни услуги. Вземи се поинтересувай как се купува кола в Германия и как в България, а? :) Въобще тия хора не трябва да ги има там, които ми цъкат с по 1 клавиш на минута, а могат да бъдат заместени от компютърна програма. Сам помисли каква е тая значителна работя, която средно тъпа компютърна програма може да свърши? :partyman:
За мен отговора е - Тея хора не трябва да са там! Не стига, че са там и че получават пари за заплати, които може да се спестят, като се сложи 1 сървър, ами и че имат претенции, правят се на важни и мотаят. Вземи се информирай и защо толкова чуждестранни инвеститори се оказаха от България. Заради мотаенето в администрацията.
Johny - майстор
+1
Колеги, малко се увлякохте в словесна/писмена/ еквилибристика. Един пиклив навес и толкова писане, а за парите да не говорим.
Работата на чиновника/бюрократа/ е да създава проблеми, не да помага, тук съм съгласен с Тинки. Вярно е, че трябва да има ред и законност, но е вярно и другото, че често зад гишето седят ограничени в мисленето хора, които нищо друго не могат да вършат, освен да създават препятствия и да се чувстват велики.
Навремето бях тръгнал за Африка и всеки божи понеделник ходех из дебрите на областната администрация с надеждата да получа съответното разрешение - уви безуспешно! И понеже бях жител на Толбухин/Добрич за по-младите/ отидох там. Съответният човек беше много учуден, че не съм си решил проблема на място и дори каза, че трябва да ми полатят пътните разходи хахаха!
За 2 /ДВА/ часа документа беше готов. :cooler:
Нали сме една България, нали законите, дето ги цитирате на две страници, са еднакви!

И нещо по-близко до темата - трябваше да регистрирам един обект. Казвам регистрирам, не да строя! Да ама трябва архитектурен проект, ел. проект, ВиК и какво ли още не. Ел. проект - инж. Джони, ВиК - един приятел от предприятието, архитектурен проект - арх. Мария Трайкова /има такава, но в София/. Чиновникът беше силно възмутен, че съм ползвал услугите на софийски архитект. Защото номера е бил да мина през ПРАВИЛНИЯТ ЧОВЕК в общината. С нежелание, но ми подписаха.
А вие си говорете за закони правилници и т.н.. Виждам, че 90% от пишещите по темата никога в живота си не са се сблъсквали с реални проблеми. Лесно е да ровиш из интернет, но трябва да умееш да четеш и между редовете или просто да имаш опит!

Както се каза в един филм: "Правосъдието е това, чия лъжа ще се приеме за истина!"
nikolovvd - майстор
Трябва да се каже, че в Северозападнала България, нещата са по-различни. Тук всичко е на опъки, а във Видин дори на терсене. :-D
За сега чакам да видя дали река Дунав ще тръгне обратно или времето. :lol:
moimoimoi - майстор
вместо да се занимаваш да правиш навеса наново с панели няма ли ли да е по изгодно да си вземеш един 20 футов контейнер ,примерно http://olx.bg/ad/konteyner-20-futa-ID5N ... 50f94e7557
Johny - майстор
moimoimoi написа:
вместо да се занимаваш да правиш навеса наново с панели няма ли ли да е по изгодно да си вземеш един 20 футов контейнер ,примерно http://olx.bg/ad/konteyner-20-futa-ID5N ... 50f94e7557
A на тебе този ковчег харесва ли ти, да го забиеш насред двора?
moimoimoi - майстор
е то другия вариант е да приготвя 10 бона и да го почва с термопанели, разрешителни ,проекти,метална конструкция,бетона плоча за под,врата... даже няма да му стигнат

Тема "Разрешително за строеж от термопанели?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: