Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
Нямам претенции да съм особено "сенситивен", но алуминиевите съдове винаги са ме дразнели...
fox_vt - майстор
То пък да си сготви човек нитратни зеленчуци или надрусано с химикали месо във безопасен за здравето съд е адски належащо.Не че задължително трябва да се тровим и с него ама всяка PVC опаковка е вредна от минерална вода до да си държиш ракията във пластмасово шише.Ся вие ако мислите да правите компания на орлите може :-D С две думи ако не сте разбрали нищо от словоизлиянието ми -много се вживявате.В крайна сметка може пък да ви убие кола или падаща тухла :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Torbalan, прости чуждицата, не се сетих навреме за "чувствителен" :-)
fox_tv, не става дума колко дълго ще живееш, а колко качествено, с повече или по-малко заболявания, причинени от лекинкото и постоянно тровене
Нооо, както казва народът : Нека да сме живи, че я колко здрави измряха
torbalan - Дървен философ
n_a написа:
...
То малко се отвлякохме от темата, но в къщи съдовете, които ползвам са от неръждавейка, стъкло, алуминиеви но със здраво покритие и май това е...

Видя ли го покритието, че е наренено - бракувам тигана/тавата :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Темата си ОК, баш "по темата" :-)) Засягаме същността. Инак нямаше да се питаме, ми само сухи справочници да четем, мисля
nikolovvd - майстор
Я си спомнете в казармата от какви съдове ядяхме, в какви съдове ни доставяха храната и с какви прибори се хранехме, че и манерките бяха от алуминий.
Вече някой обясни, че проблем е в съхранението на храната в алуминиеви съдове и образуването на отровни съединения.
Andri01 - майстор
То ако се замисли човек: сутрин станал от леглото сънен,стъпал на крило,паднал -ударил си главата и...до тука! Вече до там я докарахме,че няма нещо без химии-добри или лоши.Че за един алуминий ще му мислим.ми то смешно ,бе господа и госпожи/ци/ .
:lol
П.С.: забранено е само да се държи вино и ракия в алуминиеви съдове. Или ако се държи-то не повече от 5-10 минути/ до изпиването/,в противен случай става много лоша реакция-разваля се питието и става зян! :? :partyman:
Gnus - специалист
А колко неща са в тетрапак...
radius - майстор
Там мисля, че има и слой полимер върху халумина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
radius написа:
Там мисля, че има и слой полимер върху халумина.
Има

Тема "Премахване на незалепващо покритие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: