• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kozl - майстор
Пералня без филтър и жена без тусиен :? Ква е тая логика в прането :?
Толкова години и още ни една стинка не съм извадил от филтеро. Само конци, фиби, копчета, рапидки и патрони. :-D
Гост - специалист
Извинявам се за непълната информация.
Модела на пералнята е Electrolux EWF 1476 GDW
Оказа се, че филтър има, трябва тази капачка , където е тръбичката да се завърти. Аз пробвах и не се завърташе и реших, че е само тръбичка за източване. Явно трябвало по- голямо усилие, аз реших да не го напъвам, за да не го счупя.
https://www.manualslib.com/manual/50949 ... =19#manual,
И, lov, не рева като убодена мечка. Не знам защо решихте, че съм се засегнал нещо относно размери и т. н.
Снимки на пералнята мисля, че не е необходимо да поствам, при условие, че написах модела.
Не вярвам пък някой толкоз да е закъсал за снимки на цици и при условие, че разполага с Интернет- да не може да намери такива...
Ако чак пък толкова е важен размера и смятате, че предоставям недостатъчна и непълна информация- размера на чашката е D. Гръдната обиколка мисля, че няма отношение към дължината на банела.
;-)
nikolovvd - майстор
Гост написа:
Снимки на пералнята мисля, че не е необходимо да поствам, при условие, че написах модела.
Пак мислиш неправилно. Никой не ти иска снимки на жената или пералнята. Искаме малко чувство за хумар!
Това, което си дал като ръководство, поне 5 човека тук могат да ти го напишат и нарисуват и по-добре.
Идеята беше, ако си заснел нещо отвътре. Например от къде е протекла вода, защото като изсъхне остават следи и може да се локализира повредата. Ако беше написал от кой край на България си, може да ти кажем и водата каква е - твърда или мека.
Може и заводски дефект да е. Да не са затегнали някоя скоба, някое съединение да поддало. При 1400 оборота на центрофугата и небалансиран барабан/пране, пералнята се държи все едно си сложил тухла вътре. Може дори да откъсне нещо. Писаха ти колегите да я повдигнеш от страни или пък я сложи да легне на една страна и виж какво е положението отдолу. Сложи някоя хавлиена кърпа или килимче преди да я обърнеш, че да не одраскаш боята!
Ако седиш пред пералнята и я гледаш, нама да се оправи сама, освен ако не правиш това докато чакаш техника да дойде.
infomar
Ако е в гаранция не се занимавай със самодейности а я рекламирай. Ако не пише за повреди от "твърди тела" не би трябвало да имаш проблем, а и тя като пералня трябва да е проектирана така, че да го избягва.
Гост - специалист
nikolovvd написа:
Обикновено, когато човек пита тук би трябвало да се е опитал да се справи сам
С други думи е зациклил и търси помощ.
Не съм се опитал да се справя сам именно, защото ако сваля капака- ще има видима следа от моята намеса и какво правим с гаранцията?
Не съм зациклил, в стенбай съм-имам насрочено посещение от оторизирания сервиз.
Единият от въпросите, които зададох в първия си пост беше именно дали ще се уважи гаранцията.
А дали не мога да развия 5 винта и да сваля един капак, за да огледам за видими щети отвътре- как мислите? Ще послушам infomar и няма да се занимавам със самодейности. Не, че съм имал и намерение- ако не беше в гаранция- досега да съм я разкостил.
nikolovvd написа:

Пак мислиш неправилно. Никой не ти иска снимки на жената или пералнята. Искаме малко чувство за хумар!
Много правилно си мисля. Не ми е минавало през ума да поствам снимки на жена ми, нито пък съм си направил изводи, че някой иска нейни снимки. Това са пак
свободни съчинения на хора, които четат и тълкуват както им изнася. Чувство за хума- няма пък.
Hoвoceлckи - майстор
Гост написа:
въпросите са следните:
-Признават ли гаранция сервизите в този случай. (Пералнята е в гаранция)
- Каква е най-вероятната повреда- какво се е прецакало???
–Дали ще признаят гаранцията зависи само от тях! Не са ми признавали гаранция при определено перфектни гаранционни условия. У нас няма проблем това да се случи. Не помага КЗП, представителства, омбудсман, никой! Казват ти заведи си частно дело. Това е добре, но трябва да си достатъчно луд или поне много смел. Все пак понякога се попада и на коректни, но е въпрос на късмет. Та няма как да ти се даде еднозначен отговор.
-Предположения се направиха всякакви. Дадоха ти се и указания за да станат предположенията конкретен отговор. Защо всъщност ти беше нужен той? След като предварително си бил решил, че ще си викаш сервиз - специалистите са щели да ти кажат. Личния ми опит е, че казват едни по-... други неща, но в твоя случай нямаш съмнения в тяхната лоялност. Защо ти трябваше да ни бъзикаш?
Поне напиши каква е развръзката - така темата може да се окаже полезна все пак за някого след време :idea:
Гост - специалист
Да ви бъзикам?
Никого не бъзикам.
Дори напротив- Благодаря на хората, написали стойностни мнения , съвети и указания.
За развръзката- ще напиша.

между другото- преди малко извадих и почистих филтъра.
В него имаше две копчета,една клечка за зъби и освен две винтчета М3- други метални части нямаше.
nikolovvd - майстор
Двама души ти писаха на предишната страница, че пералните нямат дъна!
Достатъчно е да я повдигнеш от единия край или както ти писах да я обърнеш настрани.
Гост - специалист
Обърнах я върху едно одеало. Има дъно от пластмаса. Не се сваля отвън.
Chefo77 - майстор
На колежка на жената не И уважиха гаранцията точно на Електролукс и точно заради банел. Имай го предвид.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Пералнята протече :-(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: