Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nikolson - майстор
С елмаза си правиш среза. Всеки елмаз има едни каналчета за най-разпространените дебелини стъкло. С тях се откършват парченце по парченце.
Прикачен файл:
елмаз.PNG
елмаз.PNG (80.69 KиБ) Видяна 2164 пъти
Hoвoceлckи - майстор
Да бе, верно как пък никой не го каза ... включително и аз :-D Все пак така ще стане нащърбено и опасно за животинките. Но шлайфането не е отменено :wink:
Аз забуксувах с работа :? Малко неочаквано ми докараха 10м³ дръвца, графика на работата ми и така беше нагъчкан ... Май ще си просроча обещаното видео ... с разрешение?
antonio1519 - напреднал
Най-добре срежи друго стъкло на размера,защото няма как да стане добре това(ще е нащърбено).Инак това първо го срежи,а после с някакви клещи отчупвай по малко.Успех :wink:
Hoвoceлckи - майстор
Гост написа:
Hoвoceлckи написа:
става дума за "щипане"
Няма такава технологична операция. (освен, ако не говорим за чужди булки ;-)
Държа да покажеш как се прави. Не на мен, но съм сигурен, че няма да го направиш. Не търси клипчета в Интернет- няма.
Не позна :-D Ето
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rCvWrI7tW_8[/youtube]
Гост - специалист
Hoвoceлckи написа:
Ето
Хайде сега прочети вниимателно заглавието на темата и погледни дали автора иска да отчупи ъгълчето или да "ощипва" или нещо подобно !!!
Иска да снеме 3-5 мм! Отрязано е с 3 мм над рзмера и сега иска да го намали, не да му чупи ъглите!
Така, че следващия път като показваш- начертай с маркера линийка на 3 мм.от ръба и действай с керпедена- да видиш и ти самия какво ще се получи...
Иначе- браво за ентусиазма =D>
Hoвoceлckи - майстор
Нямам думи :shock: Изчупвам стъклото по произволна крива съвсем точно. Ти продължаваш да дрънкаш ... :weedman:
il_iliev - напреднал
Ти и мен ме остави без думи, човека задава казус да отнеме по права линия 3 мм. от стъкло, а ти показваш как се чупят парчета от стъкло по твой избор
Направи го по права линия на 3 мм и линията да е права като отрязана с елмаз и тогава спори.
Безсмислено упражнение като гледам за какво ще ползва стъклото сигурно отдавна е изрязъл ново стъкло и си е решил проблема.
gogo7777 - майстор
Аз бих изшлайфал стъклото с шкурка за стъкло положена върку киче с подходяща машина при ниски обороти. Дали ще държа в ръце стъклото или машината зависи от големината на стъклото. Шлайфа се доволно бързо и резултата ще е добър.
Това с клещите е за джамджиите, където сряза в последствие се скрива от маджуна :lol:
Hoвoceлckи - майстор
Гого, става дума за в домашни условия, с подръчни средства :)
Госта, явно съм те надценил все пак :-D Мислех, че не си чак толкова плиткоумен да не съобразиш, че показвам по-трудното изпълнение :cool: Минато с елмаза в права линия е песен - виж:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9EKO5Jznf2E[/youtube]

Някои подробности, които не могат да се видят на клипа:
стъклото "по-голямо" с 3 мм
Изображение
Отбелязано и минато с елмаз
Изображение
готово
Изображение
Изображение
това е загладеното му "чело"
Изображение
така изглежда чупено само "на елмаз, по права линия, нацяло