Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
comunikator - специалист
Няма проблеми взимайте флекса с дебелата шайба за метал и режи на 43,44,45,46 градуса колко ти душа иска,после със силикона се оправя всичко - пък и нали пердета ще има тапети и т.н
marmoz - специалист
velsi написа:
При Alumil сериите гумата се вкарва предварителн
Само да корегирам velsi че не е така за алумила :)
За WP да допълня ,че са доста добре откъм цена за материал към качество спрямо етема /материала за бял етем и за фабрично дървесно фолиран на WP ми се връзват еднакви ...... :? /
gabi.jpg [ 72.67 KiB - габитата не ги ползвам от мн. години ...... евтини са но поради голямата отнета площ късат профила на крилата и после са за смяна /за касите дето така и така са на пяна и б.м.винтове как и да е/
MS04.jpg сглобките стават и без преса /с шублер и бормашина ама си е хамалогия/
chudenka написа:
Ако няма начин за лесно разглобяване
chudenka това което искаш да направиш е яко мъка , не че те отказвам ама да си знаеш ......
chudenka - напреднал
Има ли някъде на картинка как се захващат алуминиевите профили като буква T, така че да добия представа къде ще е този винт?
И след това планките, за които стана въпрос, откъде мога да намеря?
Другият вариант е да сваля цялата дограма нали? :)
marmoz - специалист
chudenka написа:
Другият вариант е да сваля цялата дограма нали?
Според мен е наи добрият вариянт :)
Ето ти разрез от каталога на Етема студената серия /осилен кемфер,ама принципа е един и същ/ където съм маркирал там са винтовете :)
П.П. винтовете са 5-6 см минават през касата и се навиват в ушите на кемфера :) неудобно е да се режат дори с флекс,защото после кемфера неможе да легне плътно.
Прикачен файл:
E-1000_47.jpg
E-1000_47.jpg (82.56 KиБ) Видяна 4521 пъти
progresor - помощник
Здравейте!Има следното питане: С какво се реже алуминиев профил профила е от тези които се ползват за комарник http://shop.kronbg.com/image/cache/data ... 00x500.jpg
от този профил трябва да се изработи рамка. Та искам да разбера СКОРОСТ на диска с който се реже и профил на зъбите на диска.Ако може картинка или линк за добиване на по ясна представа ще съм много благодарен .
marmoz - специалист
Реже се с ножовка,флекс,пендел с диск за метал -за такива афиф профили с всичко става :)
progresor - помощник
marmoz написа:
пендел с диск за метал
Благодаря за бързия отговор,но както написах искам да знам ОБОРОТИТЕ на диска за метал на въпросния "ПЕНДЕЛ" който като устройство ми е непознат ,макар да имам виждане какво вероятно е :). Та какви са ОБОРОТИТЕ на този диск?
kalpev - специалист
Прочети тази тема от средата нататък. Ще ти даде някаква представа.

viewtopic.php?t=33757
progresor - помощник
Благодаря ! Разбрах това което ме вълнуваше.Мислех че оборотите на машината ми са недостатъчно но се оказа съвсем не така .... диска за рязане на алумин е 80 зъба с твърдосплавни пластини или абразивен за метал .... тепърва ще мисля как да го глася :Колега спомена че имало диск /абразивен/ за рязане на алумин но в магазина само ме изгледаха неразбиращо след като попитах ... Някакво инфо относно абразивен диск за алумин да може да даде някой ?
mitev75 - напреднал
progresor написа:
Благодаря ! Разбрах това което ме вълнуваше.Мислех че оборотите на машината ми са недостатъчно но се оказа съвсем не така .... диска за рязане на алумин е 80 зъба с твърдосплавни пластини или абразивен за метал .... тепърва ще мисля как да го глася :Колега спомена че имало диск /абразивен/ за рязане на алумин но в магазина само ме изгледаха неразбиращо след като попитах ... Някакво инфо относно абразивен диск за алумин да може да даде някой ?
За Варна,м-н Башмайстора.цена около 2.60

Тема "Как се сглобява алуминиева дограма !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: