Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mirk - майстор
Немците от рекламата може да са направили перпетум мобиле, най вероятно с малко китайска помощ :lol:
Тани - модератор
mirk , не четеш :wink: :)

Виж картинката. :lol: Ето как са си вързали гащите!

240V x 50A =12 000 W , а те са дали 11-12kW :wink:

Пък кой знае , може и да са сложили някой магнит на входа , да му вдигнат КПД-то :?

Специално заради тази тема си смених подписа!!! Смятам , че доктора който го е написал е абсолютно прав!
mirk - майстор
Прав си, днес съм на други вълни и погледнах само това червеното от цитата ти за работния ток 40А :lol: Има някъде грешка там или в параметрите или в заглавието, не може така тия немци ни взеха ептен за мезе. :lol:
Тани - модератор
Не ми вкарвай думи в устата! Никога не съм казвал , че бойлера ти не е немски . А ако си го намерил в сайта на Stiebel Eltron можеше просто да дадеш линк! Именно защото се доверявам на реномираната марка потърсих техническата информация от извора- Интернет страницата на производителя! За моя изненада обаче този бойлер не съществува там . Ти провери ли?

Надявам се , че след като толкова добре пишеш, явно си интелигентен човек и ще може да сметнеш следващия пример. Ако Stiebel Eltron ти продава комплект от 40 кюлчета злато по 220 грама всяко и ти кажат че тежат общо 12 килограма ще им повярваш ли? Все пак са реномирана компания! Защото точно това са направили! Виж картинката!

Ако имаш притеснения за лисицата и гроздето прочети тук:
viewtopic.php?p=229279#p229279

както виждаш само тръбата ми струва повече от бойлера ти

http://slanchevisistemi.com/product/45/ ... -dn16.html

така че написаното дотук не е плод на завист а чиста математика. Ако вземеш един калкулатор и сметнеш сам ще се убедиш! Както вече писах бойлера ти е 12 kW ако го захраниш с 240 V . Ако напрежението у вас е такова се извинявам за подвеждането!

Понеже спомена и съседите ти - представи си , ако немците от Stiebel Eltron са написали това в параметрите си , какви параметри пише Бай Ганьо. А от друга страна температурата зависи и от дебита. Прочети тук :
viewtopic.php?p=230115#p230115

Моя душ е с 10 литра/минута а твоя бойлер осигурява 7,6 и то, ако температурата на входящата вода е 15 градуса . Не знам как е при вас , но в Сопот температурата на водата в момента е 5°C дори да си намаля душа до 7,6 л/мин то бойлера ти ще стопли водата до 30°C , което поне за мен си е хладна вода за къпане! Понеже не ни даде отговор колко Ампера е тока на бойлера би ли премерил колко ти е дебита на душа. За да не се набутваш може да премериш със студена вода , защото температурата на водата няма значение . Ще ти бъда благодарен ако направиш това за нас! Още вебнйж те поздравявам за покупката - колкото и киловати да е , за проточен бойлер - това е марката. Ако някога си взимам проточен , аз също бих избрал само тази марка , но трифазен! След като ти върши работа , не знам защо толкова се впрягаш колко киловата е!

Прикачен файл

Бойлер тех.jpg
Бойлер тех.jpg (76.36 KиБ) Видяна 5368 пъти
Тани - модератор
velsi написа:
Добре де, не ми стана ясно до кога смятате да се чепкате за този бойлер?! От жизнено важно значение ли е колко точно киловата е и кой и къде го е произвел?
Според мен въпроса е по-скоро принципен! Човека е прав , че ако не можем да се доверяваме на реномираните производители то на кого? На китайците???
А съм сигурен , че не мога да убедя питащия , но поне искам да дам достатъчно доказателства на тези , които ще четат тази тема дори след години при избора си на бойлер! Именно заради тях ще пусна и картинката от сайта на производителя , за да видят , че този 13,2kW бойлер е трифазен на 400V и няма нищо общо с този на rodnilb! Не ми се иска красноречието му да ги подведе.

rodnilb , ще се радвам да питаш производителите и да имаш доблестта да пишеш за резултата!

Прикачен файл

Бойлер 13.png
Бойлер 13.png (45.59 KиБ) Видяна 5361 пъти
mirk - майстор
Guten Tag rodnilb

Да знайш и амперклещите са измислени от немец - господин Дитце. Ще ти повярваме при сминка как си щракнал с клещите фазата на бойлера :cool:
Немците си имат начини и с по-малко ток да правят повече мощност, затова техните продукти се водят енергоспестяващи и струват по много пари.
:? Колко повече, то ако ставаше тъй с по малко повече, щяха да направят перпетум мобиле :lol: :lol: :lol: искаш да кажеш че с 40А вадиш 12kW е няма как да стане никак не се връзва.
Тани - модератор
rodnilb написа:
Добре хайде сега ти там ония дето не вярваш влез в сайта на фирма BalMax, която внася продуктите на Stiebel Eltron за България и сам прочети какво са написали хората като изискване за монтаж на този бойлер. http://balmax.com/product.php?sr=1&r=26&r1=53&p=179
Пак ви казвам вие много спорите, малко действате затова вие се струва подчти всичко невъзможно и не реално.
Дефектно токова защита на мен лично не ми трябва първо, защото моята ел. мрежа в жилището е двужилна и се губи смисъла от такова устройство и второ аз съм си купил Немски бойлер за 639 лева, а не някакъв друг евтин за 150 рева примерно, че да му мисля. То каквото е трябвало да се мисли и слага като защити Немците са го сложили повярвай ми. На Германците това им е работата да обмислят нещата по няколко възможни начина и затова техните продукти обикновено са доста по-скъпи от другите. И пак повтарям, че всичко горенаписано от мен е реализирано и работещо и всеки който е от Варна и проявява интерес може да дойде и да го види работещо. Ако лъжех дали щях да предлагам това???

Е хайде отново отвори линка който си дал и провери вече какво пише за техническите данни! Ако искаш да вярваш на всичко написано в Интернет - вярвай! Не само ти можеш да пишеш мейли! И аз написах и всички станахме свидетели как се пишат технически характеристики! Може да сравниш преди и сега и да видим дали ще можеш да видиш новия абсурд в данните!Те поне , за разлика от тебе знаят закона на Ом и не се опитаха да излязат от ситуацията с риторика! Сега вече , след толкова много противоречащи си данни , поне от чисто любопитство би премерил тока за да си знаеш доколко може да се доверяваш на немците! За съжаление реномираните марки не са вече това , което бяха едно време!

Прикачен файл

Бойлер тех нов.png
Бойлер тех нов.png (27.38 KиБ) Видяна 5142 пъти

Прикачен файл

Бойлер тех.png
Бойлер тех.png (52.3 KиБ) Видяна 5142 пъти
Ами даааа, аз днеска се обаждах по телефона във фирма "BalMax" и им разказах за вас и вашите обвинения и глупости и дори хората лично влязоха в този сайт и видяха вашите глупости които пишете тука и много ви се смяха на акълите! А относно онова което вие показвате тука от техния сайт то хората просто са допуснали правописни 2 грешки при писането на техническата информация за този бойлер и вече си го оправиха. Но вие тома неверниците вместо да се сетите, че това е само правописна грешка, то вие не повярвахте, че този бойлер наистина е 12 kW и не се доверихте на факта, че това е Немски бойлер и от там да ви стани ясно, че това е най-доброто. А ония там дето ми пише, че това било бойлер за миене на ръце и не ставал уж за къпане да си купи първо такъв бойлер и лично да пробва и тогава да се произнася по този въпрос, защото това неговото мнение е пълна лъжа. Аз лично се къпя всеки ден с този бойлер и нямам никакви проблеми и съм много доволен от него. А относно трифазния ток той да си пусне трифазен ток, аз не искам! След като Немците са произвели вариант на монофазен ток и той работи идеално просто не ми трябва трифазен. Този ми върши работа. И пак ви казвам, че аз не правя никаква реклама на нищо тъй като аз нито продавам този бойлер, нито печеля нещо от това ако някой си го купи. Аз съм просто един доволен потребител на този бойлер и на фона на всички боклуци които се продават по магазините в България си пиша личното мнение и възгледи за моя бойлер и цел който иска да може да се възползва и той от това. Когато човек остане много доволен от един продукт и после го препоръчва на други хора, но той самия не го продава това реклама ли е?
mirk - майстор
rodnilb написа:
Ами даааа, аз днеска се обаждах по телефона във фирма "BalMax" и им разказах за вас и вашите обвинения и глупости и дори хората лично влязоха в този сайт и видяха вашите глупости които пишете тука и много ви се смяха на акълите! А относно онова което вие показвате тука от техния сайт то хората просто са допуснали правописни 2 грешки при писането на техническата информация за този бойлер и вече си го оправиха. .......................

Опаа, кво стана сега, невярващите излезнаха прави че такова чудо няма 40А/12KW :lol: :lol: :lol: пък било то и немско. значи има пак някъде проблем и той не в в тези които с право се усъмниха. Проблема е в тези които са ти продали бойлера и в теб самия че си инат и вярваш с лека ръка на всичко написано по мрежата. И прати им един мейл с много поздрави и им кажи със същия патос с който пишеш тук че пак нещо не е в ред. Мнението ми е че господата явно не разбират грам от електротехника щом гледат да нагодят нещата и в това си нагаждене едно нагласяне води веднага до друго несъответсвие. Тия не знаят и как се избира няй елементарен предпазител как може при работен ток 52А да ти препоръчват предпазител 50А баси и смешниците :lol: :lol:

Цялата тая измишлотина е толкова съмнителна че не може да бъде, всичките им данни са copy-paste от данни на други бойлери на някоя продавачка в магазина която си няма и идея за какво става, важното е пари да падат все че има купувачи които не искат да четат какво пише по етикета.
Тани - модератор
rodnilb написа:
Ами даааа, аз днеска се обаждах по телефона във фирма "BalMax" и им разказах за вас и вашите обвинения и глупости и дори хората лично влязоха в този сайт и видяха вашите глупости които пишете тука и много ви се смяха на акълите! А относно онова което вие показвате тука от техния сайт то хората просто са допуснали правописни 2 грешки при писането на техническата информация за този бойлер и вече си го оправиха. Но вие тома неверниците вместо да се сетите, че това е само правописна грешка, то вие не повярвахте, че този бойлер наистина е 12 kW и не се доверихте на факта, че това е Немски бойлер и от там да ви стани ясно, че това е най-доброто. А ония там дето ми пише, че това било бойлер за миене на ръце и не ставал уж за къпане да си купи първо такъв бойлер и лично да пробва и тогава да се произнася по този въпрос, защото това неговото мнение е пълна лъжа. Аз лично се къпя всеки ден с този бойлер и нямам никакви проблеми и съм много доволен от него. А относно трифазния ток той да си пусне трифазен ток, аз не искам! След като Немците са произвели вариант на монофазен ток и той работи идеално просто не ми трябва трифазен. Този ми върши работа. И пак ви казвам, че аз не правя никаква реклама на нищо тъй като аз нито продавам този бойлер, нито печеля нещо от това ако някой си го купи. Аз съм просто един доволен потребител на този бойлер и на фона на всички боклуци които се продават по магазините в България си пиша личното мнение и възгледи за моя бойлер и цел който иска да може да се възползва и той от това. Когато човек остане много доволен от един продукт и после го препоръчва на други хора, но той самия не го продава това реклама ли е?
Добре извинявам ти се , бойлера е върха на научната мисъл! Реших да си сложа един! Приемам че нашите търговци са объркали нещо!
След като имаш такъв ще ми препоръчаш ли и аз да си сложа и аз. Ето какво е положението в къщи:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvIazh9U6c0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w2oE6btUl2k[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XgCrSiWA0jE[/youtube]

Извинявам се за лошото качество , но е снимано с телефон!

Прикачен файл

Pic 940.jpg

Прикачен файл

Pic 939.jpg

Прикачен файл

Pic 938.jpg

Тема "Въпрос за проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: