Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
8180 - майстор
drastar написа:
защото много често в Белгия влагата вън е около 70-75%, та ако вътре е 60 няма смисъл за момента да вкарвам въздух,
Това по-често НЕ Е вярно. Зависи при какво температури са тези влажности.
Може да се случи през лятото при климатик в помещението.
todortv - майстор
Ако става въпрос за относителна влажност, която се измерва в % ето датчиците, има и комбиниран с температура:
http://www.comecogroup.com/corp/cgc/kat ... bes_bg.htm
Относно управлението знаеш към кого да се обърнеш. :) Абсолютната влага е друга бира.....

Аз мисля, че ти трябва влагоуловител, или климатик на такава функция:
http://vimax.bg/vlagouloviteli

Тук си в голяма заблуда, защото температурите са различни:
drastar написа:
...

Трябва да наблюдавам влагата на въздуха който изкарвам на вън и този който вкарвам в апартамента, защото много често в Белгия влагата вън е около 70-75%, та ако вътре е 60 няма смисъл за момента да вкарвам въздух, а защо правя всичко това ?
...
Последна промяна от todortv на пон фев 16, 2015 8:52 pm, променено общо 1 път.
drastar - специалист
8180, прав си, но наистина лятото това се получава. Тук вали през ден :lol:
hidrazin, ще управлявам всичко с "реле" лого на сименс.
todortv, бях сигурен, че ти ще знаеш, благодаря за което. Утре ще се обадя за да поръчам, благодаря още веднъж :partyman: и..... приготвил съм ти :-D LOGO 8, AM2 AQ, AM2 RTD и два регулатора на Интиел, които ми препоръча. Купени са в България, чакам да пристигнат тук при мен.
Когато забелязах за първи път проблема имаше 20–на капчици над прозорците. Купих веднага товаhttp://www.delonghi.com/en-au/products/ ... 0148830208, но е доста шумен. Не го пуснах 2–3 дни и конденза по стената достигна 50% от това на снимката, и на един празник с 10 деца докато се усетя...., виждате снимките. :-D
Не мога постоянно да слугувам на това делонги, а съм го забравил да го пусна, хайде пак боядисване на пролет :shock:
Сега да си призная, без бой :-D , нямам радиатори под прозорците(вече са поръчани де, ще ги взема на 28, ама кога ще ги монтирам :? ), топля се с климатици и не ми харесва. Мисля, че това е една от големите причини. След монтажа на радиаторите пак ще пиша, споделя, какви са резултатите.

ПП Я.., забравих бирата :partyman: :partyman:
todortv - майстор
Не са проблем климатиците. Пускай ги, когато не се ползва помещението на изсушаване.
drastar - специалист
Над прозорците е бетонен трегер :) Мисля, че с радиаторите ще се позатопли и точката на оросяване ще се вдигне малко, че сега в тази част(бетона) е между 50 и 60%, не съм забелязул точно.

:drinkers:
todortv - майстор
drastar написа:
... Утре ще се обадя за да поръчам.... приготвил съм ти :-D LOGO 8, AM2 AQ, AM2 RTD и два регулатора на Интиел, които ми препоръча. ...
И AM2 AI за влагата. :-D
Ако имаш Pt 100 и АМ2 RTD, трябва сензор за относителна влажност соло, без температура.
drastar - специалист
ОК, то толкос при дадох до тук, че още стотина еврака де не см :-D :-D :-D е дали

пп. Че квай раликата между AM2 AQ и AM2 AI(новите май са само AM2)
todortv - майстор
drastar написа:
...

пп. Че квай раликата между AM2 AQ и AM2 AI(новите май са само AM2)
Едното е аналогови изходи, другото аналогови входове. Нов е само контролера, периферията остава
същата.
drastar - специалист
:? Че на логото последните 2 входа не са ли аналогови :?:
todortv - майстор
И първите два и последните два са аналогови, но 0-10В.

Тема "Да направим влагомер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: