• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
onkelabg - специалист
Аха ще пробвам, някой ден с/д като издоя Кравата :rolleyes:
Да горе е само за наливане на вода в машината.
Chefo77 - майстор
Защо цялата операция не я направиш първо на сухо, без да си вреш ръката под чучура? Например замъкваш машината до мивката, чучура към нея ... или в дълбока тенджера...
Иначе на старата машина имах втори бутон - за пара. Тогава водата се загрява до по-висока температура. И когато изгасне И втората ламБа, тогава завърташ врътката на "пара" и тя си духа. Но на твоята не виждам втори бутон :?
Junak - майстор
...и с чаша вода става. Да е водата половин чаша де :)
onkelabg - специалист
Да загрея машината ли....или само вода да има в нея.
Нещо не схванах операцията :goodman:
Chefo77 - майстор
Е разбира се, че ще я загрееш! Откъде иначе ще се вземе тая пара??? :lol:
Чашата с вода е за да пъхнеш в нея чучура, за да не те опръска като тръгне парата. Пъхаш чучура ВЪВ водата.
onkelabg - специалист
При мен положенията на рьчката отстрани са 2 бр
1-за кафе-давам го в това положение,светва лампата и след 1мин започва да тече кафето.
2-за пара-знам само,че като е включ-светва......и до тук ме е страх и спирам :toimonster:
-веднага ли ще ми излезне пара
-до кога се дьржи уреда в това положение..страх ме е да не стане нещо..знам ли :prayer:

ПС-Или сега се досетих
-пускам,като за кафе да се нагрее водата..и след това обрьщам на пара.
Така ли..
Chefo77 - майстор
onkelabg написа:
ПС-Или сега се досетих
Така ли..
Ами пробвай така. Няма причина да не стане, дори и да не е точно описания в книжката начин. Така или иначе се загрява една и съща вода и за пара, и за кафе.
gogyto - специалист
onkelabg написа:
При мен положенията на рьчката отстрани са 2 бр
1-за кафе-давам го в това положение,светва лампата и след 1мин започва да тече кафето.
2-за пара-знам само,че като е включ-светва......и до тук ме е страх и спирам :toimonster:
-веднага ли ще ми излезне пара
-до кога се дьржи уреда в това положение..страх ме е да не стане нещо..знам ли :prayer:

ПС-Или сега се досетих
Така ли..
Направо на пара , и като загрее лека по лека ще почне да излиза от дюзата, няма страшно.
Каква беше темата , къде заминахме :lol:
onkelabg - специалист
Престраших и отидох да пробвам
-загрях машината в положение за кафе, и преди да почне за капе през цедката ,превклю на пара.
идикатора светна и започна да се чува,бучене от нагряването на водата/явно/ -лампата си свети.
сложих чаша с малко студена вода по-чучуя и след време започна на пресекулки да излиза хладка вода.
Спрях е до тук- така ли трябва да е вода да тече по-малко или след това да стане на пара.

Направо на пара , и като загрее лека по лека ще почне да излиза от дюзата, няма страшно.
Каква беше темата , къде заминахме :lol:

Да колега темата бе за друго.....но след вашите мнения и ПОМОЩ за стария Крупс/ се замисля за файдата от нова такава.
Последна промяна от onkelabg на нед дек 14, 2014 6:35 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Избор на кафемашина за дома" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: