• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
egomen66 - майстор
И аз няма да се сдържа. Окото е една топка от мускули. Когато четем , или сме пред монитора , обикновено движим очите си от ляво на дясно и по рядко използваме мускулите на окото за фокусиране. Това води до залиняване на тези мускули. Тези очила са по скоро тренажори с цел да възбудят движенията на всички мускулни групи в окото. Има и очила с един отвор , за създаване на рефлекс за движение на главата към желания обект за наблюдение. С цел намаляване на видимо кривогледство при пълна слепота на едното око. На сляпото око залиняват мускулите и то не съумява да следва здравото око при движението му. Не ме питайте откъде знам... :partyman: ПО ПРАВИЛНО Е ДА СА КАЖЕ.... Очила с отвори. #-o
hidrazin - майстор
Я кажи от къде си ги научил тези работи?
:partyman:
Lisko - майстор
Това че мускулчета се били тренирали благодарение на очилата с дупки е тотална глупост. Който я твърди, най-малкото би трябвало да си зададе въпроса - ЗАЩО, защо бе джанъм? ("а ма на мен ми помагат" не е доказателство). Все едно да твърдя че в киселото мляко има кофеин щото сутрин като пия един студен айран и много ме ободрява.
С очилата е по-скоро обратния ефект - няма нужда никакви мускулчета да работят, защото както обясних зоната на добър фокус се удължава. Ставаш като един будистки монах който гледа по цял ден хималайските върхове в далечината и въобще не си пъне мускулчетата да фокусира по-наблизо :mrgreen:

egomen66 - майстор
За това съм написал , че са по скоро тренажори.... Това си е рекламен трик , подплатен с медийна публикация. Лошото е , че се заиграват с очните проблеми на хората , които не се доверяват на лекари офталмолози а се връзват на такива трикове . Lisko за да не хукнеш по хималайските планини , не че е лошо , наслаждавай се на тази снимка... :-D http://www.moreto.net/s.php?n=199290 :supz:
Стиви - специалист
Lisko написа:
Това че мускулчета се били тренирали благодарение на очилата с дупки е тотална глупост. Който я твърди, най-малкото би трябвало да си зададе въпроса - ЗАЩО, защо бе джанъм? ("а ма на мен ми помагат" не е доказателство). Все едно да твърдя че в киселото мляко има кофеин щото сутрин като пия един студен айран и много ме ободрява.
С очилата е по-скоро обратния ефект - няма нужда никакви мускулчета да работят, защото както обясних зоната на добър фокус се удължава. Ставаш като един будистки монах който гледа по цял ден хималайските върхове в далечината и въобще не си пъне мускулчетата да фокусира по-наблизо :mrgreen:

Тук вече ти започна да ръсиш глупости. Би ли ми отговорил защо n_a вижда един час след като свали очилата?
Разбира се, че се тренират мускулчетата. При носене на очилата, очите постоянно се стремят да фокусират през различни дупчици. Освен мускулите се тренира и частта от мозъка която контролира зрението. Моя позната, която е майка на един наш съфорумник беше с 2 отлепени ретини и за повече от месец беше изгубила зрението си 95 процентa. Виждаше само силуети. След операцията и казаха, че ще прогледне, но цял живот ще носи доста висок диоптър. Беше питала докторите за Норбеков и някакъв друг автор, но те и се бяха изсмяли. Няколко месеца след операцията, тя им се смееше като четеше и долните редове на таблицата без очила. А бе стартирала с около 5 диоптъра. Който не вярва може да пита д-р Балян от Пловдив. Изписах всичко това за да не подценявате правилната тренировка на очите.

Хидразине, в щатите са толкова комерсиализирани, че дори и продаването на билки е забранено от закона. Точно тях въобще не ни ги давайте за пример.
hidrazin - майстор
Pinhole glasses where never originally intended to improve eyesight. They simply allow a person to see clearly because the "depth of focus" is so big that it allows vision to be in focus from near to far while wearing them. This is often useful to get a rough estimate of a person's visual acuity when a correct prescription is unknown... for instance in the hospital after an accident.

A company in the USA about 20 years ago was sued for thousands and had to remove pinhole glasses from the market (they called them Laser Vision Glasses since the holes were cut with lasers) after enough evidence showed the glasses can cause significant damage to the eyes due to a problem called eccentric fixation.

Although still controversial for people who use them, using pinhole glasses to improve vision can not be supported by any scientific proof. Furthermore, when lay people are amazed by something they don't understand, they tend to think of it as having "almost magical powers". It is therefore easy to think of this magic as being able to permanently fix a person's vision. Reality is that science has little way to explain what "mechanism of action" would cause a permanent change to the length of the eye.

People who believe the glasses change the eyes tend to believe in the "relaxation theory". The idea that it will somehow relax an over-accommodating set of eyes. If this were the case however, don't you think just shutting your eyes and resting would be the best relaxation you could do for your eyes? By the way, that doesn't seem to help either.
Именно че са толкова комерсиализирани в щатите. Тези "неща" носят много добра печалба пък не струват нищо.
При такава печалба на кой му дреме дали помагат, дали вредят и особено когато го има измамното чувство че помагат?
Иначе правилно са се насочили към операция относно твоята позната. А сигурно причината да чете без очила са тези очила на дупчици?
Ще ми е интересно да разбера. :-D
Правете каквото си знаете. Както казах - очите са си ваши.
toolegittoquit - майстор
Стиви написа:
Тук вече ти започна да ръсиш глупости. Би ли ми отговорил защо n_a вижда един час след като свали очилата?
Интересно за по-голям експерт по очите от офтамолозите ли се имаш, приятелю? Неправилните очила с неправилен диоптър, неправилен фокус и геометрия не помагат, а развалят очите. Като искаш да си тренираш очите, излизаш от вън, фокусираш на далече, на близо и така 10 минути. Да ми кажеш и че очила с дупки свалят диоптър е смешно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дырочные очки рекомендуются к применению:
при интенсивных напряжениях зрения, в качестве способа снятия нагрузки на глазах;
для кратковременной коррекция миопии, гиперметропии, астигматизма;
для кратковременной коррекция зрения у лиц с помутнениями оптических сред глаза (начальная катаракта, поверхностные помутнения роговицы и др.)
Использовать очки-тренажеры необходимо при хорошем освещении.
Очки-тренажёры рекомендуется носить не более 2-3 часов в день.

Недостаткам можно отнести тот факт, что непрозрачный экран ограничивает поступление света в глаза и регулярное ношение таких очков может плохо переноситься человеком. Ношение в условиях недостаточного освещения не рекомендуется. Также среди минусов использования следует отметить, что постоянное ношение подобных очков может нанести вред[1], в частности ухудшить бинокулярное зрение.
К противопоказаниям можно отнести прогрессирующую близорукость, нистагм. При глаукоме и болезнях сетчатки очки могут применяться только после консультации офтальмолога.[2
Lisko - майстор
Стиви написа:
Разбира се, че се тренират мускулчетата. При носене на очилата, очите постоянно се стремят да фокусират през различни дупчици.
Приятелю, сбъркана ти е логиката, не разбираш какво говориш и въпреки че подканих, продължаваш да не се замисляш какво всъщност става. Виж примера с айрана който дадох. Аз като нямам обяснение си казвам че нямам (голяма рядкост по форумите). Не знам защо n_a продължава да вижда! Но твоя начин на правене на изводи е неправилен - Той е следния - предполагам, че ако си тренирам очите, след това ще има подобрение, следователно ако имам подобрение, значи това което съм правил е било тренировка. Както в случая с айрана - кофеина ободрява, следователно ако айрана ме ободрява значи в него има кофеин.

Твоя случай е даже още по-зле защото кофеина доказано ободрява, докато тренировката на очите дали помага или не е дискусионен въпрос - няма единно прието мнение по въпроса.

Например... само например, не казвам че е това - защо не предположиш че n_a продължава да вижда, тъй като очите са си починали, тъй като мускулчетата НЕ СА работили през времето с дупчестите очила. Един работник копач, кога ще копае по-добре - след като е копал предварително 2 часа или след като е починал предварително 2 часа ?

Второ - за кои мускулчета точно говориш - за тия дето движат окото в различни посоки или за тия дето опъват лещата да фокусира на различни дистанции. Ще потретя - тия вторите няма как да работят повече когато си с очилата по простата причина че не им се налага, тъй като образът и без друго си е на фокус. От твоите приказки следва че говориш по-скоро за първите, пишеш "през различни дупчици", но тренирането на тия мускули няма никакво отношение към фокусирането. Ако пък имаш предвид че мускулите на лещата работят защото трябва да фокусират различно през различните дупки, това е просто фантасмагория, която няма нищо общо с реалността.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Най ми е тъжновато, че философстват хора ни медици, ни оптици.
А аз имам очилата.
В ибей ги има и за $1.50. Моите са от продавалник, за огромната сума 12лв., човекът каза че са от UK, za 5 лири. Направил грешката да поръча на повече от един приятел :-) И му донесли
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Очила на дупки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: