Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nv952 - майстор
И аз от вчера имам подобен проблем.
При баба щората заби и не ще да слезе на долу.
Трябва да махна едното прозорче и да дръпна едно парче ламаринка дето действа като спирачка в момента.

Е,как да го сваля. :?:

ИзображениеИзображениеИзображение
lov - майстор
На тези измъкваш първо гумения уплътнител и профила се натиска към стъклото за да се откопчее. Може да ти се наложи да ползваш гумен чук даже само гледай да не спраскаш стъклопакета. Подложи някое тънко карточне от към стъклото за всеки случай докато схванеш чалъма.

п.п. Профила не влиза целия на вътре а само се накланя кога се разкопчава. Пробвай първо с яко натискане и помни кой от къде е че понякога се различават с части от милиметъра.То май някой се е учил на тези да ги прави :)
А като гледам как са си спестили от уплътнителя вземи та смени с нови. Не струват много но са на дебелина така че си носи мостра и като ги слагаш не ги разтягай ами обратното да имат аванс.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разпечатах чат-обясненията от тук, човекАт схвана и се справи. :-) Благодаря ви!
nv952 - майстор
lov написа:
На тези измъкваш първо гумения уплътнител и профила се натиска към стъклото за да се откопчее. Може да ти се наложи да ползваш гумен чук даже само гледай да не спраскаш стъклопакета.
Готово. :prayer:
не ползвах гумен чук.Сложих гумените уплътнения и върху тях чуках и работата стана.
krasi92 - майстор
И все пак с махане на гумите е най лесно.Най масовата дограма се разглобява по този начин като дори и чук е излишен ако дланта ти е тренирана достатъчно. :rock:
stiv1961 - майстор
Покажи ми как се маха гума от стъклодържател на ПВЦ дограма и ша та призная :-D , най- масовата дограма е ПВЦ а най- старата е алАмин :)

Тема "Как да сваля стъклопакета?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: