• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hidrazin - майстор
n_a написа:
Дырочные очки рекомендуются к применению:.....
Ми да беше дочела всичко и до края. Сега ще трябва да допълвам твоя цитат където умишлено си пропуснала следното:
Лечебную значимость перфорационных очков подтверждают только рекламные материалы, иногда выдаваемые продавцами за заключения специалистов-офтальмологов, например, несуществующего профессора Г. А. Бородина из также несуществующего Российского Офтальмологического Центра «Здоровое зрение». Следует добавить, что клинические исследования в этой области отсутствуют, а в необходимости регулярного ношения стоит посоветоваться со специалистом-офтальмологом.
Както се казва - с твоите камъни, по твоята глава. :-D
И ся какво стана? Лечебните им свойства се потвърждават само от рекламите материали и от несъществуващи професори от несъществуващи клиники. :shock:
:partyman:
naB4o - специалист
n_a написа:
Най ми е тъжновато, че философстват хора ни медици, ни оптици.
Аз лично от 5 години съм оптик, дипломиран и квалифициран. В частност ръководя 12 други оптика и отговарям за 2 оптики. А и горе-долу за лекарите преглеждащи там.
hidrazin - майстор
naB4o написа:
... съм оптик, дипломиран и квалифициран...
:-D Знаех си аз че от този храст ще изскочи заек.
Не даде конкретен отговор относно "надупчените" очила ама аз съм си направил извода за за мен.
Който иска нека си храни илюзиите.
Просто не искам някой да се подведе по грешни твърдения и измамно чувство за полза.
naB4o - специалист
За надупчените очила и тренировките писах на първата страница. А отностно надупчените очила, технически се водят "стенопеични". В "Ломоносов" не се набляга много върху тези очила, може би едни 5-10 минути от целия курс. НО има много статии във външни сайтове, където са описани тестове и заключения. С такива лещи (стенопеични) от наборите за очила се тества зрението при определени ситуации. Една от тях е при прегледи за ТЕЛК за инвалидност, но няма да продължавам, за да не вземе някой да прочете и да станат злоупотреби.
Всеки сам решава какво да прави със здравето си, било то очила на дупки, или "специални очила за компютър".
hidrazin - майстор
Аааа... Аз твоя пост от първа страница го прочетох.
Обаче явно други като са чели постовете от първа страница са използвали очила не на дупки а на тръбички.
И по-точно не на дупки а на криви макарони та не са успели да ти прочетат поста.
Кофти е когато очилата са на макарони - рязко и отведнъж ти се стеснява кръгозора и изчезва периферното зрение. :-D
Нещо такова:
Изображение
Благодаря и приятна вечер!
egomen66 - майстор
:supz: .....ЗА СНИМКАТА :partyman:НАПРАВО МЕ УБИ....
Последна промяна от egomen66 на нед юли 19, 2015 11:49 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
А, не, този не е с очила на дупки, а е с очила на дупен :wink:
fbr - майстор
Още темата топла, а в ел. поща чака този мейл.

Прикачен файл

o4.jpg
o4.jpg (49.21 KиБ) Видяна 3481 пъти
Lisko - майстор
24 леваааа ? Много ша е мек тоя калъф ?
naB4o - специалист
В този ред на мисли, с колко се увеличават/намаляват диоптрите? Свързано ли е с Фто на дупчиците?
Докато има наивници, ще има и такива търговци. В нашия магазин имахме 2 чифта такива на дупки. Причината, поради която шефката ги зареди, бяха клиенти, желаещи такъв артикул. В интерес на истината - заминаха бързо :) Закупиха ги трениращи, като им обясних, че според мен няма смисъл, НО решиха да си ги вземат.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Очила на дупки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: