• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
VLADO66 - майстор
Пробвай да го запушиш със Сънфикс.Така и така ще купуваш нова, така ако стане, тая да ти стои като резервна.
lyubohar - майстор
Ако пробитото е на равна повърхност може да се запуши.
Правиш две месингови шайби около 30мм.диаметър.Дебели около 2-3мм.
На едната заваряваш със сребърен припой месингов винт с фи 5-6мм.А може и стругар да ти ги стругова.
Гумени шайби със същия диаметър като на металните.
Има високотемпературен силикон.
Махаш нагревателя,завираш шайбата със шпилка и гумената шайба.
Мажеш със силикона,слагаш другите и затягаш с гайка.
На шпилката зарязваш с ножовка шлиц за контра с отвертка.
Тук няма налягане,така,че би трябвало да не пропуска.
А сигурно има и други варианти.
Как ще се дават толкова пари за нов казан.Абсурд за мен.
Също така в сервизите няма как да нямат технология за запушване и лепене на пластмасови казани.

Не мога да си обясня как един ключ може да влезе в казана.
Последна промяна от lyubohar на ср ное 23, 2016 5:20 pm, променено общо 1 път.
Чираче - майстор
Гост написа:
В казана се оказа отвор с приблизителен диаметър 10мм.
.
Отвора на удобно място ли е за ремонт някакъв? В казана няма налягане, важното е да не тече. Методи за ремонт има много. Дай поне една снимка да го видим тоя отвор.
Chefo77 - майстор
nikolovvd написа:
Ти си решаваш, но като купуваш пералня гледай казана да е от неръждаема стомана.
А ти имаш ли идея от колко време не се правят казани от неръждавейка? :)
Аз бих пробвал да я залепя - ако не с друго, то с Поксипол, епоксидна смола и т.н. Ще имам поне 500 причини да го направя, вместо да купувам нова пералня.
Между другото, на споменатата колежка точно казана беше пробит. Не го написах, за да не ми се смеят че няма как това да е причината. Вероятно не е единствен случай обаче.
ESPACE - майстор
Направете дупката кръгла, нарежете резба и навийте къс болт. За една дупка да сменяте казана няма смисъл.
VLADO66 - майстор
Правят се перални с неръждаем казан, ама цените им тръгват от 1700лв.
kozl - майстор
Ако рапидки могат да стърчат навътре (има луфт) парче пластмаса, силикон за гарнитури и неръждаеми рапидки.
Ако има достъп (свален барабан) една неръждаема пластина за по як захват на рапидките и изпилване на стърчащото и за по сигурно силикон и под пластината.
Hoвoceлckи - майстор
Само ми прецакахте сделката. Тъкмо се бях наточил да се оборудвам с новичка пералня за 100-ина лева и вие обяснявате как да се оправи за 5 минути без пари :-D И това само щото завиждате на човека, че ще си купи чисто нова. Искате да го прецакате да се гърби с тази. Ми няма да стане! Поне му предложете някаква несмешна изкупна цена :-D
infomar
Показаха ли ти кой член от гаранцията е нарушен или установиха "дупка в барабан от неизвестен източник" - НЛО.

Написаха ли протокол от проверката и какво пише в него като отказ от гаранционен ремонт?

Ако не си нарушил указаното в гаранцията какво правим :?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Пералнята протече :-(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: