• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
karamundi - специалист
това е така човек има ли желание може да постигне много в домашни условия нали това е направи си сам :lol:
diaflin - специалист
karamundi написа:
....трябва ви шмиргел,камъни за него,кичета за полиране,пили,шкурка,и най обикновенни машини като флекси и бормашина,здрави ръце малко умение и много търпение.и стига да знаеш какво точно искаш да направиш. :-D
Това означава ли , че мога да взема ресор от москвич или някоя друга лека кола , да го обработя с тези инструменти и да получа читав нож??
Без да е небходимо закаляване на острието след обработката ?
karamundi - специалист
да може аз така започнах но първо трябва да го изправиш с много бой на студено за да не го разкалиш стоманата е 65г,успех в начинанието :lol:
halidon - напреднал
Колкото до закаляването и правенето на ножове в една домашна работилница попаднах на това в нета: :-D :-D :-D http://www.viddler.com/explore/rashid11/videos/7/,
Тук има видео което показва самата направа на ножове, и как да си направиш сам гриндер и пещ за закаляване.
:? Можели някой да помогне с параметрите на Pid контролера и релето. Къде могат да се намерят, а освен това и термодвойка за 1200 оС.
karamundi - специалист
нещо не ми го отваря както и да е аз отначало ги закалявах в чушкопек като загрее прави към 1200-1300* ипосле в масълце :lol:
halidon - напреднал
Пробвай с търсачката като потърсиш "ОАО Самоделкин".
С чушкопека и аз го правя, но този "чушкопек" ми изглежда да е по интелигентен :? , а и можеш да го направиш с рамери които ти желаеш.
Стефан - майстор
Обрахте всички точки с тия чушкопеци :lol:
halidon - напреднал
А бе, че стават за печене на чушки стават :lachtot: , но се чудя :? дали не е са малко малки за едно агънце и ли прасенце, че поне да направим по една проба на ножовете които всеки е направил! :-D :-D :-D
karamundi - специалист
става ама на пърчета а с ножовете ше си изделкаме клечки за зъби :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "ножове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: