• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tonkata - специалист
И сега въпросчето. Как, мамка му, да вземем размерите на това стълбище? Парапета ще е същият, монтажа ще е страничен, не върху стъпалото.

Прикачен файл

DSCF3738_resize.JPG
DSCF3738_resize.JPG (143.39 KиБ) Видяна 3484 пъти

Прикачен файл

DSCF3740_resize.JPG
DSCF3740_resize.JPG (156.46 KиБ) Видяна 3484 пъти
karamundi - специалист
СРТХНЙРГАпйаьОѝйгв
Последна промяна от karamundi на нед ное 22, 2009 7:19 pm, променено общо 1 път.
tonkata - специалист
karamundi написа:
прегледай темата там съм описал как се взима размер на вито стълбище ако има нещо неясно ще помагаме
Ами аз я прегледах ама там малко не ми стана ясно.
Значи 1, 2 , 3, (може и повече) взимам размери за да огъна радиуса. После 4 взимам размер за да получа денивелацията. Меря 5, + 6 +7 и тази сума после какво я правя(към къде я прибавям за аванс)и когато всички стъпала са различни, да ги меря ввсичките ли ((след това мериш стъпалата по широчина и височина към полученото число прибавяш широчината на стълбището за да имаш аванс при огъването и готово))) ЕЙ ТАЯ ЧАСТ 'ВОБштЕ' НЕ Я РАЗБРАХ
Или пък може би нищо не съм разбрал?

Прикачен файл

resize.JPG
resize.JPG (66.7 KиБ) Видяна 3451 пъти
karamundi - специалист
далсЦВСН /Йкс м
Последна промяна от karamundi на нед ное 22, 2009 7:19 pm, променено общо 1 път.
Здравейте, пълен лайк съм в темата с парапетите, но виждам, че тук има добре квалифицирани хора.
Нуждая се от парапет и съм решил да е от железни квадратни профили 12мм вертикално заварени. Според вас колко пръчки влизат в линеен метър, интересува ме оптималния вариант или просто мнение от хора с опит.
Благодаря!
karamundi - специалист
;хбц 'цхйб 'ѝоцн ѝ
Последна промяна от karamundi на нед ное 22, 2009 7:20 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
naidengerov написа:
Здравейте, пълен лайк съм в темата с парапетите, но виждам, че тук има добре квалифицирани хора.
Нуждая се от парапет и съм решил да е от железни квадратни профили 12мм вертикално заварени. Според вас колко пръчки влизат в линеен метър, интересува ме оптималния вариант или просто мнение от хора с опит.
Благодаря!
Сладур! Реши слон ли искаш да препречиш, дете ли, коте ли... После си смяташ "Дължина на парапета делена на (разстояние между пръчките + дебелина на пръчките) = брой на пръчките. Умножи по височина на парапета (без горен перваз) = обща дължина на 'квадратни профили12мм"....
Трябва ми изключително семпъл парапет изграден само от вертикално заварени пръчки от споменатия профил. Парапета ще е за стълбища и тераси в новопостроена къща в кояте вероятно един ден ще живее и малко дете. Въпроса ми е, какво разстояние да оставя между пръчките. Събирам мнения.
karamundi - специалист
по стандарт е ;ъугдйан'йнцдас'увх'черуфхьпои
Последна промяна от karamundi на нед ное 22, 2009 7:21 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: