• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
lecki - специалист
Сега направих една снимка с включен SCN+ на автомат "Inteligence" и мисля че има ефект
(изключих "face detection") , въпреки че бе срещу светлината, с пълен зум.ISOто
е станало 800 и скорост 1/40
Благодаря на всички които дадоха съвети,ще ги пробвам .

Прикачен файл

DSC01249-1.JPG
Тани - модератор
Браво! Точно така се прави портрет - лицето е на фокус , а фона отзад е размазан!Явно фотоапарата се справя . Снимай със стабилизатор , дори да не усещаш разликата - такава има!Гледай когато е тъмно да не закриваш с ръка лампичката помагаща на автофокуса. След като си фокусирал на желаното от тебе , е не от апарата място( това не винаги става от първия опит) продължи ПЛАВНО да натискаш спусъка. Ако го натиснеш бързо няма как фотоапарата да не мръдне!
Щом имаш желание със сигурност ще се научиш да снимаш добре.
PalmRunner написа:
@Тани: Снимките ти не са лоши. Само тая втората дето си я оставил 30 сек да се снима - изглежда някак неестествено луната да грее като слънце, а небето да е толкова светло при положение че е било почти пълен мрак в действителност.

Значи, при скорости на затвора по-бавни от 1 сек се прилага много агресивно шумоподтискане. Ако си видиш снимките преди тази процедура (в RAW формат) ще останеш безкрайно разочарован от резултата. Освен това на ISO 100 всички апарати са добри и шума е трудно забележим. За да се оцени шума трябва да покажеш снимки правени при слаба светлина, но не пълен мрак и при високо ISO (400+). Например, в стая, но без светкавица. Тогава сапунерките се дънят яко. Твоят FZ18, въпреки внушителния си вид също е в тази категория (както и моят G12 де).

Именно затова на моя съм му заковал ISO100 и не го мърдам! Позволявам си само за документални снимки в някое заведение на тъмно със светкавица. Точно това е ролята на задапаратното устройство - да знае възможностите на хардуера си и да не го вкарва в критични режими :wink:
А относно втората снимка - браво! Очаквах тази критика, защото е напълно основателна. Публикувах я с илюстративна цел - как снима в абсолютна тъмнина една сапунерка , която е заклеймена като шумна-детайлност, шум!Пък и експеримента беше именно дали може да изглежда като ден . За типичната нощна снимка скрих луната :wink: Ето и останалите два кадъра :) :

Прикачен файл

P1290650.JPG

Прикачен файл

P1290649.JPG
lecki - специалист
За съжаление като сложа ISO-то на 100 стават много тъмни
и не стават с много по-малко шум.
И всеки път трябва да изключвам "face detection" че се включва
след всяко изключване на апарата.
vvventsi - специалист
lecki написа:
И всеки път трябва да изключвам "face detection" че се включва
след всяко изключване на апарата.
как така постояно се включва ,аз моя изключа ли го ,не се пуска повече!
lecki - специалист
За съжаление включва се при всяко ново включване на апарата,
сега го установих.
Същия фотоапарат ли имаш?
vvventsi - специалист
не но подобен DSC-W130
lecki - специалист
Ами то може точно за моя модел да е бъгнат софтуера.
Тани - модератор
Ти на кой режим снимаш? Автоматичните режими сами си включват и изключват разни неща. Трябва да имаш и ръчни режими и там вече личните ти настройки се запаметяват!
vvventsi - специалист
аз като снимам на автоматичен режим (иконата на зеленото фотоапарат че) ,фейс детешъна може да се включва и изключва през менюто,както го оставя така си стои.
lecki - специалист
По принцип снимам на автомат "I" но и там има настроики,
също снимам и на ръчно ако имам време да настроивам,
защото понякога (повечето пъти) трябва да се снима бързо,
например когато малкия е седнал на масата и си е гушнал един буркан с туршия.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Фотоапарат Sony W270 слаба детаилност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: