• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nikolovvd - майстор
Що бе, преди 2-3 години като изтеглиха 4.5 милиона Тойоти от пазара в САЩ заради блокиране на педала на газта? При съвременното производство на части от различни заводи на няколко континента, винаги може да се получи грешка. Важното е каква ще е реакцията на фирмата.
И при мен се случи нещо подобно. Въпреки че не съм имал оплакване от колата, преди да направя 5000 км, ми пратиха писмо с покана да посетя сервиза на дилара, защото Мицубиши са засекли проблем в някакъв клапан на спирачната помпа и ги сменят на цялата серия автомобили произведени в периода Март-Септември 2008.
При ІІ-рата употреба обаче, такива проблеми са много малко вероятни.
idlehands написа:
Роботи и още роботи.
Добре че не си виждал как на времето са правели Трабант.
Всяка врата се настройва на ръка с чук и дървено трупме, ръка и коляно или ритник. :-D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zBsPFI--muo[/youtube]
idlehands - напреднал
Да, наистина, съгласявам се. Стават грешки навсякъде.

Интересно предимство на втората употреба - има ли други предимства (освен това и "разработването на двигателя")?

А относно трабанта - хаха много добре са ги донастройвали, не БЯХ виждал. Ето това е Истинско производство и качество :-D

Интересно какво се случва с новия и електрически трабант:
http://vbox7.com/play:d527de86
nikolovvd - майстор
Относно ІІ-вата употреба най-големият проблем е историята на автомобила.
Едва ли има някой, който да не е чувал приказки от сорта:
1. Карана е от една баба.
2. Жена я е ползвала да кара децата на училище или да пазарува с нея. Виж драскотините от маникюрите на шофьорската врата.
3. Колата е карана от инвалид. Ето виж патерицата в багажника.
4. Колата е напълно обслужена. Сменени са маслото, филтрите, ремъците, ролките и т.н.
Обаче като смениш маслото след 10-15 000 км настъпват основните проблеми. Загуба на мощност, конкумация на масло, пушек от ауспуха, увеличен разход на гориво и т.н.
Още много други глупостите от устата на автотърговците могат да се добавят, но ако с теб има някой зевзек, може и да намериш нещо добро и на добра цена.
DundyTheCroc - майстор
В Италия сега било модерно да се казва, че е карана от монахиня, само от манастира до града за продукти :-D
Иначе моята ми я докара приятел от Испания, собственика починал, той я купи от бабата, видима възраст към 75. Имаше фактура за към 1000 евра за обслужването на 100 000 км, малко след това дядото починал, тук беше на 104к. Всичко това след почти година ровене по обявите и огледи, не търсих точно този модел, но просто си заслужаваше.
egomen66 - майстор
Имам личен приятел който си изкарва хляба с такива коли- връщане на километража с километри по желание на клиента (най вече автоджанбази). #-o
nikolovvd - майстор
Последния модел на такъв компютър (за манипулиране на пробега) струва 14 000 Евро.
Само за 2014 г. в Германия са продадени 2500 броя. Вие си правете изводите.
Chefo77 - майстор
nikolovvd написа:
Последния модел на такъв компютър (за манипулиране на пробега) струва 14 000 Евро.
Само за 2014 г. в Германия са продадени 2500 броя. Вие си правете изводите.
Ааа, не го вярвам! Това само в България го правят! :lol:

Една статия за Фиеста и Мазда 2 в АутоБилд. В класа на тези мъници поставят Тойота Аурис, не Ярис.
Прикачен файл:
P1160398.JPG
nikolovvd - майстор
Chefo77 написа:
Ааа, не го вярвам!
Знам, но топлата вода е открита отдавна.
http://autobild.bg/%D0%A2%D0%B0%D0%B9%D ... D0%B6/a316
Chefo77 - майстор
Ти наистина ли мислиш, че вярвам, че само в БГ го правят? :lol:
В Германия вече е подсъдно, но това не означава, че не се прави.
Иначе бащата 6 години се занимава с внос на автомобили (не като търговец), доста неща има, които потребителите приемат за истина, пък реалността е леко различна :-D
nikolovvd - майстор
Chefo77 написа:
Това само в България го правят! :lol:
Не разбира се! А в Германия отдавна това деяние е престъпление и се наказва строго.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Избор на кола - мазда, тойота, форд?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: