• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте.

Моля ви за помощ - живея на квартира и искам да си купя пералня, но не искам да я свързвам с тръба. Чух, че имало такива перални, при които можело това да се получи и искам да попитам дали знаете за какво всъщност става дума, някакви характеристики, как би трябвало да изглежда и т.н. Много ще ми е полезен всеки съвет. Благодаря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ама кажи за каква тръба говориш. Сещам се за две тръбовидни необходимости на пералня. Входяща чиста вода и изходяща мръсна, но понеже те и двете са свързани с маркучи, не мога да отговоря на въпроса ти. А така ми се иска!
ами съжалявам, че не съм се изразила добре, става дума за пералня, която изобщо не се свързва с никаква тръба :). Понеже, както казах, живеем в квартира и искам един ден, ако тръгнем да се изнасяме, да можем да си вземем пералнята с нас. Затова ме интересува нещо повече за тия перални, понеже наскоро чух и реших, че би ме устроило перфектно.
Хех. Понеже не разбирам нищо от перални значи съм тъпа, супер. Много благодаря. И на теб всичко хубаво и благодаря за невероятната помощ, която ми оказа.
W123 - специалист
Глей ся муцка...Ситуацията е следната.Както ти каза n_a за една пералня са нужни две неща,впрочем три-чиста вода,ток и начин за изхвърляне на мръсната вода.Чистата вода идва по тръба.Към тази тръба се връзва маркуча на пералнята.Той е един такъв мекичък и от едната страна се връзва към онази прословута тръба а от другата към пералнята.Това е така за да може да се свърже и после да си натъпчеш пералнята където ти е удобно и като започне да се клати маркуча се гъне и няма проблем.Представяш ли си да завариш пералнята към тръбите :-D
За мръсната вода по същия начин ама не точно.От едната страна е вързан маркуча за пералнята а от другия му край се пъхва в една специална дупка в канализацията или го провесваш в мивката или го хвърляш в банята.
За тока е ясно предполагам...
А за тези перални за които говориш наистина ги има.Абе н_а,как не се сети за пералня която се мести и не се връзва с маркучи,съвсем си ги забравил.Маце,това е една върхова технология която е много рядко срещана.Това са центрофугите и ги има все някъде по селата или в някой музей.Представлява грубо казано един варел в който в долната му част е монтиран ел.мотор и турбина.Слагаш дрехите,прах или настърган домашен сапун,сипваш две кофи топла вода и включваш.След определено време просто маркуча който е закачен за нея с една кука го навеждаш в една кофа и водата изтича.
Ако говориш за такава "пералня" няма да намериш по магазините,или може да намериш ако имаш машина на времето.

Господи боже мой,има ги тези перални.Е го вна,пресен случай http://www.tesy.com/washing_bg.php?catid=50
Малее тази си има и нагревател...страшна работа :-D
Fori - специалист
Здравейте, наистина има пералня само с един оточен маркуч , НО няма такава отживелица, водата се сипва с кофа, а се източва като пуснеш маркуча на долу. А пък... къса дрехи на поразия... Ние имахме такава в зората на демокрацията казваше се "Аурика".

Няма смисъл, купете се една ефтина втора употреба . Свързването не е никак трудно.
Успех!
Spokoiniq - майстор
Не се карайте, момчета, красивото девойче има предвид "Диана-02", пералня-кутия, изцяло пластмаса, мотора с перката се нанизва в два жлеба на едната стена на "легена"(той си е височък де).само дето освен мене и бай Justy едва ли има други съвременници на въпросното соц "чудо" :lol: :lol:
@ момата:Моме, че си от село е ясно и в тва няма нищо лошо, ама и селяните в Студентски град първа година в общежитията знаят че пералнята както може да я внесеш, така може и да я изнесеш, а ако си вързана в ръцете все ще се намери някой да се смили и да ти я свърже(нали си блондинка, или бъркам? :lol: )
Да, точно така - блондинка съм с потенциал към почервеняване, въпреки че наскоро си направих мноу яки кичури и сега не знам точно какъв цвят ми е косата, на село не ги правеха, ама тук в София разбрах, че всички така си правят. И друго разбрах - че ако случайно не знаеш нещо, преди това е добре да се скриеш някъде понеже хората започват да те замерят с камъни и обиди.
Благодаря ви много, не съм предполагала, че някой може да излее злоба от един въпрос. Надявам се поне да ви е олекнало :) .
Моля някой модератор да изтрие темата, защото не мисля, че е подходяща на фона на всички майстори разбирачи в този сайт, а мисля, че и малко грозно. Не отива на хора, които се смятат с опит и знания, да се отнасят по такъв начин.
Petyr - специалист
Не знам да има пералня, която да пере без вода. Както ти написаха колегите, трябва ти вода, канал и електирчество. Теб явно те притеснява водата, а няма защо.
Купуваш един тройник със спитателен кран, като този на снимката.
Изображение
Викаш някой да ти го монтира и завиваш маркуча на пералнята.Когато переш, включваш щепсела в контакта, пускаш водата от кранчето, а маркуча за мръсната вода го закачаш на ръба на мивката.

Важно е да помолиш, този които ще ти монтира крана, да ти нивелира пералнята. Кажи му го преди да е дошъл при теб, че да си вземе и нивелира.

Също ако монтираш в банята, гледай да не мокриш много пералнята.

Единствената промяна е, че чучура на мивката идва с 5 см по-напред.

Когато си тръгваш просто спираш крана, развиваш маркуча и си взимаш пералнята. Единственото което ще подариш на хазяина е тройника (ако не извикаш познатия ти да ги свали).

И следващия път си измисли въпроса по-добре, за да не те взимат за мезе.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Петре, развали хубавия лаф, тъкмо взе да и се къдри косата чак.

тръба, маркуч...абе
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: