Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Преди известно време гледах ТВ как се произвежда на място дунапрен. Хората направиха по калъп основата на седалка за мотоциклет. Става въпрос за двукомпонентен материал, който след смесването се превърна в пяна.

Дали е полиестерна пяна или нещо подобно - нямам идея.
А въпроса ми е : Някой знае ли дали се предлага в България подобен материал ?

(ако не съм уцелил мястото на тази тема във форума , моля администраторите да я преместят)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
mickivanov написа:
Преди известно време гледах ТВ как се произвежда на място дунапрен. Хората направиха по калъп основата на седалка за мотоциклет. Става въпрос за двукомпонентен материал, който след смесването се превърна в пяна.

Дали е полиестерна пяна или нещо подобно - нямам идея.
А въпроса ми е : Някой знае ли дали се предлага в България подобен материал ?

(ако не съм уцелил мястото на тази тема във форума , моля администраторите да я преместят)
Хм, не знам какво си гледал. Това което аз знам е, че калъпът е важен - нагрява се и така предизвиква реакция у полиуретановата пяна. Освен това смесването на двата компонента е изключително важно - да е прецизно. Ако е за една седалка - имай предвид, че могат да си го позволят тези от ОринджКаунтиЧопър и те го правят само понякога (познай цената)
Всъщност точно това е въпроса, какъв материал е това, как се ползва, колко струва и от къде може да се вземе.
Точно за Ориндж Каунти говорим. Но не ставаше съпрос за нагрята форма, а за нормален калъп, 2 кутии от по 1 литър и като смесиха веществата се получи снежнобяла еластична пяна.
peshev-ko - специалист
http://www.chemco-bg.com/bg/products/all.html
Погледни тук.Ако отидеш с калъпа,може и да ти обърнат внимание.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
mickivanov написа:
Всъщност точно това е въпроса, какъв материал е това, как се ползва, колко струва и от къде може да се вземе.
Точно за Ориндж Каунти говорим. Но не ставаше съпрос за нагрята форма, а за нормален калъп, 2 кутии от по 1 литър и като смесиха веществата се получи снежнобяла еластична пяна.
Тюх пропуснато предаване! Предложението на колегата е примамливо :-) и тъкмо ми отговори на един въпрос за един под ...
Я разкажи по-подробно, какво направиха оранжевите байкъри.
Просто показаха как се прави седалка за мотор. Някякъв калъп, течност от която си пяната (дунапрена) и после изрязаха ненужното и я оформиха.

Но пък след 1 час ровене в нета намерих това. :)
http://www.smoothonsecure.com/store/

Мисля че тук има такива материали... и вносител намерих -Мистрал трейдинг. Следва още един въпрос - някой купувал ли си е нещо от тази фирма ??
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Мисля си, забрави за Мистрал Трейдинг. Гугъл показа за тази фирма само радост и надежда и то от преди година. Нищо повече.
Не пречи да им пишеш на мейла, все пак.

Тема "Някой знае ли къде мога да намеря един специфичен материал ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: