Онзи ден реших да сменям диска на един малък циркуляр, неползван година-две и болтът-държач не поддаде по никакъв начин, колкото и да напъвах. Отказах се и го пръснах с WD40, оставих го обърнат, за да може да влезне течността около болта и на другия ден бодро отидох да го развия и... пак нищо. Не мръдна. Мъчих се, мъчих се... закарах машината при съсед - гумаджия - с ударния гайковерт пак нищо. Напръскахме го с някакво негово дълбокопроникващо масло за подоби случаи - след 4 часа отново нулев резултат - явно просто няма пролуки от където да мине смазката. С какви ли лостове, чукове и чудесии не го напъвахме и не поддаде... единсвеният резултат беше, че главата се изпили и вече ключовете превъртат
Самата машина е лека и сравнително крехка, не позволява да се приложи сила като върху болт на автогума или някой фиксиран по голяма конструкция...
Посъветваха ме да нагрея болта с горелка до червено и тогава да се вкара восък (който евентуално след като метала се е свил ще има откъде да се промуши към резбата), но аз нямам горелка...
От обратната страна няма достъп, дори след разглобяване.
Имам ли някакви опции? Някой може ли да даде съвет ?

Посъветваха ме да нагрея болта с горелка до червено и тогава да се вкара восък (който евентуално след като метала се е свил ще има откъде да се промуши към резбата), но аз нямам горелка...
От обратната страна няма достъп, дори след разглобяване.
Имам ли някакви опции? Някой може ли да даде съвет ?