• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
angela_pk - специалист
Моля да ме извините, ако мястото на тази тема не е тук... :hilfe:

От една-две седмици се видях в чудо. Развъдих си в кухнята и бокса винарки. Откъде дойде тая напаст - не знам. Нямам плодове на показ. Имам обаче нещо, което може би ги привлича. Ама то не е отсега... :?. От ранна пролет се сдобихме с едно малко декоративно буренце около 10 литра, което съпружеството "затопи" с ракийка-домашнярка-огИн..:-D. Та въпросната благинка стои гордо върху хладилника 4-5 месеца вече и бива употребявана всяка вечер :roll: . А тъпите винарки се появиха сега и са много и са навсякъде... :evil: . А кажете сега - буренцето ли е причината и как да ги моря гадовете.
masterval - майстор
някъде около 10-11 часа, тоест преди обяд, влизаш, ахваш шумно, и казваш, "е сеги ви таковата, ще ви напръскам" - и излизаш.
Десет минути по-късно влез - ни следа от винарки, но и бурето ще е липсало...
Те, като са махмурлии, не си знаят силата :-D
angela_pk - специалист
Абе...аз такова....редовно ги заплашвам...ма не фаща дикиш :evil:
Довечера ще пробвам с една лента от аптеката, дето мухите лепнат по нея. А дали действа на винарки...ще споделя :lol:
Борбата е безмилостно жестока.
vidrata - специален-специалист
Кака не е от бурето моето седи на барплота от 2г и ни винарка ни нищо, само аз се въртя около него :lol:
sek.1 - специалист
Като е празно не става напълни го с ракия и ще дойдат :-D
sek.1 написа:
Като е празно не става напълни го с ракия и ще дойдат :-D
Ако това си го написал за мен много се бъркаш.Когато ми подариха бурето три дни си играх да го закисна.След като успях го напълних с ракия и до сега не съм го оставял празно.И пак ти казвам виненки НЕ.

Прикачен файл

Изображ.004.jpg
Изображ.004.jpg (65.93 KиБ) Видяна 11563 пъти
angela_pk - специалист
Моето е същотооооо...
Закиснато тр-четири дена....И оттогава пълно...с ракийка.
А винарките се множат, бре :x :evil: :sad:
Лента не намерих.
Но имах глупостта да прибера цветята вътре, че вече е студ. Измити, лъснати....с бира. Не ми се смейте. Това го знам от мама...навремето.И тия винарки откачиха. Сега са на цветята с бирата. Снощи изкъпах наново две-три в банята. Най-многолистните. Сутринта гледам едно от "бирените" почернело. От винарки. И като побеснех. Въоръжих се ...... с един дезодорант /това ми беше под ръка :lol: /. Тупнах го....рояка излЕтЕ и го....дезодорирах обилно. Май измрЕха. Ще споделя пак. Междувременно пратих мАжо да търси по всички възможни аптеки лента. Не щА да пръскам с аерозоли....ма ако се наложи...
Лелеее....тя темата май стана за "Не е за вярване".... :lol:
joe007 - специалист
А преди това цветя имало ли е в стаята?Защото преди години имах същия проблем,но не бяха винарки а само бяха същия размер.Установих че идват от цветята.Купих "Неоцидол"-за въшки по кучетата.Разрежда се сипва се в пръскалка от тези за прозорци или цветя и се пръскат цветята и пръста под тях.Всичката гад измря.
angela_pk - специалист
Преди това...цветята бяха навън. :?
Е, сега поне знам, че дезодоранта не действа. :x
Само дет` летят парфюмирани :evil:
Анджела вземете ги приемете тея мушици за домашни любимци и проблема е решен :lol: .
Преди две години жената беше в Испания да бачка и аз се възползвах от нейното отсъствие и сложих джибрите на терасата да втасат по- лесно щот в мазето е студено дори и лятото, та винарки се появиха ама като махнах 2-та бидона и те сами си заминаха.Вземете махнете това буренце за 1-2 седмици да видите дали ще изчезнат.Ако да- връщате бурето и готово.Ако пак се върнат вече викайте хора от ХЕИ или отрезвителното :lol: .
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с винарки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: