Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bjohnev - специалист
Следния проблем: *.mkv файл на монитора излиза перфектно, а на LCD-телевизора цветовете са някак си обърнати - това което трябва да е синьо е червено-лилаво и обратното.
Компа е достатъчно силен, не сече, проблеми няма нито със звук нито с картина (на монитора). Пробвах всякакви плейъри и кодеци, но цвета на Overlay-а си остава обърнат. Телевизора е свързан към PC-то с DVI кабел и поддържа 1360х720.
Помагайте, който разбира.
Благодаря предварително
velsi - Почетен майстор
Към телевизора цветовете май се подават поотделно. Имам чувството, че кабела ти не е в ред. Може би има разменени чифтове. При един китайски кабел това не би ме учудило. Като начало бих пробвал с друг кабел.
BigPuff - напреднал
По-скоро пробвай с настройки на телевизора. По DVI кабела тече цифров сигнал и не би трябвало да прави проблеми от това.
bjohnev - специалист
@velsi - кабела е немски, няма грешка.

@BigPuff - с всички останали формати (AVI, DIVX, ASF...) нямам проблем на overlay-а. Знам че при матроска кодека (*.MKV) трите канала RGB са в отделен стрийм. Рендват се на момента в една обща картина. Но, бога ми, защо на монитора излизат правилно, а на overlay-а са обърнати, както и няма никакво засичане... т.е. ПЦто явно си има силите...
Spokoiniq - майстор
HDMI кабел?Или нямаш на картата изход?
bjohnev - специалист
Точно HDMI е връзката между ПЦто и телевизора. Монитора е вързан с обикновен мониторски кабел.

Не би трябвало да е в кабела проблема при положение че с AVI филмите няма грижи...
ssi - специалист
А защо не пробваш да ги обърнеш. Или да сложиш друг монитор за втори, за да разбереш къде да си търсиш проблема. Макар, че така както го описваш, сигнала ти излиза сбъркан още на изхода на VGA-то.
Най добре пробвай и с други драйвери или потърси за подобен проблем при хора които разбират от матрьошка кодека.

Тема "Проблем с Overlay-а при HDTV филми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: