• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,
Моля, да ми помогнете:
Монтирах си PVC дограма, но се колебая как да обърна прозорците:
- Дали да го направя с мастар и да захапя до 1 см от прозореца с CM 11
-или с фибран

Прозорците са северно изложение. Притеснявам се от евентуални течове.

Благодаря предварително

--------------------------------------------------------------------------------------
Допълнителна информация:
Майстори за обръщане на прозорци
Сравнете оферти и цени безплатно
bullet - специалист
Мда, от север по принцип тече повече :-D
velsi - Почетен майстор
Ти за отвън или за отвътре питаш? И не захапвай прозореца чак 1 см, че става грозно. 5-6 милиметра, не повече.
За отвън
Знам че с фибран е по-лесно , но дали няма да имам проблеми с влагата
velsi - Почетен майстор
Самия фибран е водонепропусклив. Ако направиш всичко както трябва, в смисъл качествено, няма да имаш проблеми. Друг е въпроса, че щом ще слагаш фибран отвън, че да захапеш прозореца, размера му (на прозореца) не е взет както трябва.
ок мерси,
Предвиден е размера
Още дно въпросче
Ако някоя от страните на прозореца(отвън) е с фибран а останалите са просто измазани(поради близост до стената), проблемно ли е
deianr - специалист
Хора, как се казват едни PVC лайсни (не говоря за PVC ъгъл) - виждал съм такива, сложени отвътре покрай дограмата. Представлява ивица, широка около 1 см, която обкантва дограмата - така не е измазано до самата дограма, а до този ръб - става доста красиво. Жалко, че нямам снимка.
Ако се сетите - как се слагат?
FMaster - специалист
velsi написа:
Самия фибран е водонепропусклив. Ако направиш всичко както трябва, в смисъл качествено, няма да имаш проблеми. Друг е въпроса, че щом ще слагаш фибран отвън, че да захапеш прозореца, размера му (на прозореца) не е взет както трябва.
Напротив взет е вярно ... за да се избегне закриването на пвц профила при евентуално полагане на топлоизолация или последващо слагане на комарници, первази, козирки и т.н. !!! Размера се взима по светлия отвор, без да се захапват стените! :)
Последна промяна от FMaster на съб ное 01, 2008 2:10 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Обръщане на прозорец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: