Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bluelemon - специалист
Еми това е положението :) искам да пробия порцелан, но не знам с какво. Даже ако може отвора да е с по голям размер. Някой пробивал ли е? Дали ще стане с бормашина и някаква приставка за по голям отвор? :?
TACHO - специалист
За какво ще се използва.
Ако се чукне леко с нещо много остро, за да се направи язвичка с повърхностния слой, след това можеш и със свредло за бетон да пробиваш.
Друг вариант, ако те устрйва, да изтъниш с флекс с диск за неметал порцелана и пак с нешо остро...
друго не се сещам :wink:
Стефан - майстор
Малка шега:
Намазваш порцелана от двете страни със силикон. Намираш някой полицай от Брацигово, и....Готово. Внимавай само от рикошети!

Сега сериозно. За мен е много труден въпрос. Ако беше някакъв метал, не е проблем. Мисля си, че нито с чукване, нито със свредло за бетон ще стане. Но ако имаш излишен сервиз, можеш да опиташ. Даже не съм сигурен дали и с бързооборотна дрелка с борче ще стане. Кофти материал май!
velsi - Почетен майстор
С борче определно ще стане, но от тези диамантените.
Стефан - майстор
velsi, пропуснал съм го това. Именно това имах в предвид. Но наистина си е прецизна работа. Все пак, не чухме целта на това питане?
PIP - майстор
bluelemon написа:
Еми това е положението :) искам да пробия порцелан, но не знам с какво. Даже ако може отвора да е с по голям размер. Някой пробивал ли е? Дали ще стане с бормашина и някаква приставка за по голям отвор? :?
Не можеш ли да ползваш бургия за порцелан? Аз имам като тази от долния линк и пробива 'безопасно' доколкото съм я ползвал. Предполагам зависи от дебелината и самия материал.

link
bluelemon - специалист
Еми значи аз поразпитах по магазините и ми предложиха едно свредло за стъкло ама много странно ми се видя. Едно такова сплескано и остро, все едно гледаш триъгълник сплескан. Тъпото е че аз малък отвор все ще успея да пробия ама ми трябва по широк. Варианта май е да пробия дупка и после с диамантено борче да разширявам. PIP това дето си дал линк изглежда добре ама май бая кинти е :) може би ще пробвам със свредлото за стъкло и после с борчето и ще кажа какво е станало. Мерси на всички :roll:
Все пак, не чухме целта на това питане?
Целта е да пробия една чиния.
masteradmin - майстор
Проблема е че порцелана е крехък и просто ще се пръсне. Ако успеех постни снимка.

Тема "С какво да пробия порцелан?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: