• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
karamundi - специалист
айде да пусна още една тема дано ви е интересна защото тази машинка прави чудеса.ТА НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ КАК МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ

Прикачен файл

co2-palm-burl_small[1].jpg
co2-palm-burl_small[1].jpg (8.04 KиБ) Видяна 9292 пъти
karamundi - специалист
машинката може да прави това

Прикачен файл

10[1].jpg
10[1].jpg (18.57 KиБ) Видяна 9282 пъти

Прикачен файл

3[1].jpg
3[1].jpg (6.93 KиБ) Видяна 9282 пъти

Прикачен файл

86145_1_b[1].jpg
86145_1_b[1].jpg (95.3 KиБ) Видяна 9282 пъти

Прикачен файл

dagger03[1].jpg
dagger03[1].jpg (69.88 KиБ) Видяна 9282 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това е само инструмент.
Можеш ли да рисуваш? Всъщност, ти показа ли нещо правено от твоята ръка?
karamundi - специалист
нямам го инструмента за това пуснах темата ако може да се направи щото е бая скъпо
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ясно. не си гравирал. Не си опитал;. Не си мислил. Не си търсил
150лв за инструмент не са баш много. За 150 лв приблизително, можеш да имаш малка лека пневматична писалка, която да вържеш към компресора на "комшията", колкото да си изкараш пари за собствен.
Прощавайте, но напоследък не успявам да се сдържа. Поредната глезня, на която само инструмента липсва?
Изобщо не се сърдя, ако ме модерирате!
emil_v r - майстор
Виждал ли си едни електромагнитни инстр. подобни за гравиране ?

Гледал съм чертежи за тях някъде и са по- смилаеми за напр. сам .
Те гравираха електроискрово обаче.

Не може ли да си гравираш както едно време , имахме една сабя навремето , беше изписана цялата по механичен начин преди 100 год .

това с СО - то едва ли ще го направиш , като малко "къртаче" на въздух е , страхотно е .
има две клапи , бутало ... сложна механика , и едва ли е мн трайно .

Нее не можеш си го направиш в гаража .
EDI - майстор
Ако обърнете внимание, инструмента е за ювелири най-вече, което означава меки метали.В закалени и легирани стомани според мен няма никакви шансове.
karamundi - специалист
имам от класическите щихели но са за меки метали атова е за стомана имам и самоделки за стомана от кобалт става но бавно а тези си ги поръчах над 2000 долара струват
EDI - майстор
Едно време си направих щихели от кобалтови ножове за струг и от ножове от завода за полиестерна коприна в Ямбол.Любителски правех разни красоти от неблагородни метали.Още ми стоят резците, ама вече доста години не съм гравирал.Не ми се вярва малката бутилка да осигури достатъчно налягане, а от там и натиск върху резеца.Гледам, че пише с ниско налягане, ама знам ли, то зависи и от механиката на самия резец.
  • 1
  • 2

Тема "инструменти за гравиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: