Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bulhomes2 - майстор
Взех днес от продавалника един редуцир вентил за въглероден двуокис, но нещо ме съмнява дали така трябва да работи. Мислех, че ще намаля налягането и ще пуска по колкото му задам с него, но тук не виждам такова нещо. Бъркам ли някъде или вентила не е в ред?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PeIM066xvY0[/youtube]
kolev_k - специалист
Затапи му изхода и така ще разбереш работи ли.Това дето го връткаш отдолу регулира налягането.Когато е развито,налягането е минимално.Като го натягаш го повишаваш.Някой ми беше казал,че като отваряш крана на бутилката редуцира трябва да е на минимално налягане,но аз това не го спазвам и проблеми не съм имал с моя.
koveslav - майстор
Аз имах онзи ден подобен проблем с моя редуцир,макар и нов.Отворих го и спасих положението,сега работи.Начина на работа е следния-във входната част,която идва от крана на бутилката има пружина и шибър с гумичка.Този шибър трябва да затваря абсолютно плътно,дори и да разглобиш останалите части на устройството.Предната част-т.е. регулатора се състои от друга пружина,с регулируем натег,мембрана притисната от пружината и малък притискач,който през отвор притиска шибъра в обратна посока и го принуждава да отваря..Ако си развил напълно врътката за регулиране, газ въобще не трябва да върви,дори и да е повредена мембраната.Ако натегнеш въпросната пружина,тя преодолява натега на отсрещната и газ протича.Газта на свой ред притиска мембрана,противодейства на регулиращата пружина и шибъра пак затваря.
Като гледам дебита,или гумичката на посочения шибър е скапана или направо го няма целия шибър,защото ти нямаш пропуск а направо директен теч на газ.
При мен се оказа,че има прашинка застанала но гумичката и както и да регулираш налягането се покачваше безкрайно и щеше да ми пръсне маркучите.Но се покачваше бавно,при теб направо си тече с пълна сила.
bulhomes2 - майстор
И в офроуда казаха, че не си е добре. Ще му го връщам.
lov - майстор
Вентила е добър :cool: но не е в ред. Дай го на сина си да ми го донесе и ще ти го оправя. Не е нещо сложно а и няма какво да се строши вътре. по вероятно е заседнало нещо на клапанчето.
bulhomes2 - майстор
Бе то и аз мога да го отворя. Но имам доста работа и не знам дали ще стигна до него. Сега като гледам клипа виждам следи по гайката, стягаща винта му - демек не е за сефте отварян. Но ще снимам с телефона, че щерката ще се самоснимала нещо, та ми е ангажирала фотоапарата.
lov - майстор
То не е нещо сложно само да знаеш принципа на работа. Ако е отварян дано не са затрили карантията.
hidrazin - майстор
Заседнало е нещо ... или е спукана мембраната.
:partyman:
bulhomes2 - майстор
lov написа:
Вентила е добър :cool: но не е в ред. Дай го на сина си да ми го донесе и ще ти го оправя. Не е нещо сложно а и няма какво да се строши вътре. по вероятно е заседнало нещо на клапанчето.
Утре наистина ти го пращам. Вечерта след училище (към 20 ч) ще ти звънна да ме сетиш в кой вход беше. Иначе го отворих - всичко изглежда добре. Клапанчето се движи и даже като надувам с уста - отваря и затваря. Като го кача на бутилката - фучи като изоглавен...
Прикачен файл:
Снимка0089.jpg
Прикачен файл:
Снимка0090.jpg
lov - майстор
Трябва да съм в къщи по това време.

Тема "Така ли трябва да работи редуцир за СО2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: