• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
сакъзче - специалист
Здравеите, искам да Ви попитам, предстои ми да сиправя навес, но на мястото което сме му избрали става течение и трябва да се затворят три страни, та въпроса ми е, с гипсокартон може ли да станат външни стена и как се захващатза гредите и основата.
Смътно се сещам за един филм как строят къщи в Америка, захващат едни дървени плослости, тук са много разпространени<от пресовани стърготини > и върху тях гипсокартон или говоря глупости....
Изобщо търся някакъв вариант, с които може да стане, без зидане.
Ето такова като модел съм харесала , но искам стените да са от друг материал, но не и да са зидани, според вас може ли да стане и как?

Прикачен файл

1154467502_jolka_1.jpg
1154467502_jolka_1.jpg (61.45 KиБ) Видяна 3345 пъти
housedoktor - майстор
Това на снимката е разкошно,моят съвет е да се придържаш към стени от дърво,много красиво е .Иначе гипсокартон за навън-не ти препоръчвам,но при определлени условия е възможно
сакъзче - специалист
housedoktor написа:
Това на снимката е разкошно,моят съвет е да се придържаш към стени от дърво,много красиво е .Иначе гипсокартон за навън-не ти препоръчвам,но при определлени условия е възможно
Не мога да си позволя такова дърво, за съжаление
До сега четох в форума значи плоскостите се казват ОСБ и можели да се измажат с теракол..и фасаген., но не мога да разбера как ше стои теракола върху дървото....
Matchless - специалист
Могат да се шпакловат с мрежа и лепило за дърво,но защо ти е да ги измазваш...Ако ги лакираш също ще стоят добре.
сакъзче - специалист
Matchless написа:
Могат да се шпакловат с мрежа и лепило за дърво,но защо ти е да ги измазваш...Ако ги лакираш също ще стоят добре.
Много Ви благодаря за отговора, майка ми иска да е с цвят на праскова отвън, а вътре да е обковано с дъсчици.
Не знаех че има лепило за дърво, поне бихте ли ми казали как се казва, за да не се излагам като питам в складовете. И бих искала да Ви попитам какво е полимерциментна смес? Благодаря Ви още веднъж.
Matchless - специалист
Ами точно такава смес мисля ,че ти трябва.Полимерите засилват якоста и придават еластичност на материалите.Силиконите са полимерни примерно.Пак зависи ,има и други видове,но в стоителството мисля ,че главно това е.Диамантът и графита мисля ,че и те бяха.Питай си в магазина точно така:трябва ми лепило за шпакловка на дърво.Те ще ти препоръчат,няма нищо за излагане.И АЗ ТАКА ПИТАМ :) Предлагат ми различни видове(каквито имат),различни марки и избирам.Но не бързай да шпакловаш,има много варианти,направо лак,боя или друг материал да избереш може.Преди бях чел за система подобна на тази като гипскартона само ,че с дървени греди и осб платна, но съм позабравил какво точно беше.Общо взето вдигаш си гредите,заковаваш на тях платната и шпакловаш с мрежа и еластично циментово лепило.Има и циментфазерни плоскости за външен монтаж.Но дори и с гипсфазер да се направи немисля,че ще е проблем.Нека и някой друг да даде мнение.
сакъзче - специалист
Matchless написа:
Ами точно такава смес мисля ,че ти трябва.Полимерите засилват якоста и придават еластичност на материалите.Силиконите са полимерни примерно.Пак зависи ,има и други видове,но в стоителството мисля ,че главно това е.Диамантът и графита мисля ,че и те бяха.Питай си в магазина точно така:трябва ми лепило за шпакловка на дърво.Те ще ти препоръчат,няма нищо за излагане.И АЗ ТАКА ПИТАМ :) Предлагат ми различни видове(каквито имат),различни марки и избирам.Но не бързай да шпакловаш,има много варианти,направо лак,боя или друг материал да избереш може.Преди бях чел за система подобна на тази като гипскартона само ,че с дървени греди и осб платна, но съм позабравил какво точно беше.Общо взето вдигаш си гредите,заковаваш на тях платната и шпакловаш с мрежа и еластично циментово лепило.Има и циментфазерни плоскости за външен монтаж.Но дори и с гипсфазер да се направи немисля,че ще е проблем.Нека и някой друг да даде мнение.
МНого, много благодаря за вашето мнение.
Стефан - майстор
housedoktor написа:
.Иначе гипсокартон за навън-не ти препоръчвам,но при определлени условия е възможно
Докторе, нали преди време масово поставяха такъв картон в баните? Казваха му влагоустойчив. Защо да не може и навън? Под стрехата не вали, а и става течение, бързо ще съхне.

Нека картонджиите да си кажат мнението. Тук има много разбирачи.
Matchless - специалист
Щото трябва да му се прави цокъл...то като ще се прави цокъл направо да си сложи бетопан и това е.
сакъзче - специалист
Matchless написа:
Щото трябва да му се прави цокъл...то като ще се прави цокъл направо да си сложи бетопан и това е.
Бихте ли ми обяснили повече за БЕТОПАН, защото наистина ще има цокъл. Благодаря Ви .
  • 1
  • 2

Тема "Как да стане стена без тухли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: