Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Много искам да си купя акумулаторен винтоверт но се чудя каква марка да бъде. Не мога да отделя повече от 50-60лв. и с какво да се вместя за тези пари? Искам и да може да се слагат малки бургийки. В Практикер има на промоция една 16,8V Budget за 48лв. с която могат и да се пробиват малки дупки та се чудя... Помагайте!!!
Купи си на СКИЛ.Това е хоби техниката на БОШ.Цената е от 79 лева нагоре.Пробиват не само малки дупки , а и големички - до 12 мм в стомана, до 20 в дърво.
Малко са ми скъпи СКИЛ, знам че са любителската серия на БОШ. Нещо по-евтинко предложи - няма много често да го ползвам, просто от време на време... Можеш ли да ми кажеш BUDGET дали стават - специално тоя дето съм го споменал.
Да ти кажа, не знам, с какво качество са.Предполагам, че може и да ти свърши работа, ако ти се падне хубава машина.Работата е на късмет.
nzagorov написа:Можеш ли да ми кажеш BUDGET дали стават - специално тоя дето съм го споменал.

Мога да ти кажа каква е: Куча марка, няма сензор като ти се зареди батерията да се изключва, зарежда се прекалено бавно и изтощава много бързо. За това и цената е такава. Нищо не даваш - нищо не зимаш.
Напълно съгласен! Аз имам "Einhell". Абсолютно дърво! Завиваш 5 видии и на шестата спира. Слагаш другата батерия, завиваш още толкова и до там. Не става даже и за любителска употреба. Направено е колкото да си дадеш парите.
ОК, убедихте ме. Препоръчайте ми тогава нещо друго до 60лв.
Купи си електрическа дрелка и удължител.
Кучите марки като правило им куцат батериите - малък капацитет и убийствен саморазряд. А и как да е иначе, като фирмената батерия гони стотачка.
Като ще я ползваш рядко тя практически никога няма да е готова за работа. Ще трябва да планираш от вечерта и да заредиш батерията. Ако отложиш - утре пак. А тия батерии имат и брой цикли живот.
Ако пък ще работиш на место без ток - много е вероятно никога да не успееш да свършиш планираната работа. Абе мъка - ако си шофьор, представи си зимата с издъхнал акумулатор - сутрин докато не тръгнеш нищо не се знае :sad:

Ако все пак решиш да взимаш обезателно се поинтересувай продават ли се отделно батерии и колко струват. Райдър гледах продаваха - ок. 20-30лв./бр. Като машинки не ги знам сега - педи 5 год. взех един приличен. Сега няма батерии за него, иначе работи.
Айнхел с две батерии и куфар с боклуци за 90 лв. сдаде багажа за 2-3 мес. умерена работа (когато работеха батериите). Батериите му за два -три дни не можеха да откинат като нови!!!
Едни колеги доста поработиха с Агиома, но преди 2 год.
Сега съм с Хитачи, но това вече е друга опера (230лв.). Доволен съм.

На тема редуктори - имаше дискусия по-преди. Отварял съм няколко от споменатите куче марки - навсякъде търкалата бяха метални, но примерно на споменатия Райдър ок. 2х дебели от Айнхел.
nzagorov написа:ОК, убедихте ме. Препоръчайте ми тогава нещо друго до 60лв.


Това е твоя винтоверт.
http://megashop.bg/bosch/product_info.php?cPath=35&products_id=19
18волтов raider с батерии 1200mAh за 60лв нейде преди година и нещо го взех.Издържа поне 300 видии завити в гипсокартон с едно зареждане.Отделно батерия продават за 20лв. Направо се учудвам,че другите марки толкова малко издържат....

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “От всичко по малко”