• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
TACHO - специалист
Колеги, давайте съвет:
почвам ремонт на ново жилище и много се чудя дали времето е подходящо за някои от операциите, защото още никой не живее там и макар и затворено си е доста студено, а на мен не ми се чака още един сезон.
Та дали температури под 10 градуса в помещението са подходящи за боядисване на тавани, за лепене на плочки в баня, за слагане на ламиниран паркет, за изграждане на стеничка от гранитогрес и съответното и шпакловане.
Един приятел, уж строител, ми беше казал, че нямало страшно, само трябвало лепилото за плочките да се разбърка с топла вода.
Дайде мнения, че както казах, не мога да чакам, а от друга страна да не стане така, всичко което направя да е на вятъра.... :roll: :roll: :roll:
masteradmin - майстор
Ами включи си радиатор. За под -5 се слагаше нещо в цимента... ама не е работа.
deer - специалист
аз мнение не мога да ти дам , но понеже аз съм на същия етап , ти казвам какво ми казаха на мен "забрави"
трябвало поне на пролет било хубаво поне малко да подсъхне и да се стопли жилището, защото както било прясно строене и в тия студове и влаги нямало смисъл
TACHO - специалист
Е аз все ще включа някаква печка, но все пак за момента нямам вътрешни врати и едва ли ще вдигна повече от 10 градуса с една или дори две печки в 70 кв. помещение.
masteradmin - майстор
Над 0 не е проблем аз преди имах едно търговско помещение и му правихме ремонт при -14 отвън, вътре бяхме с един калорифер. Е то май ще се затопля до 3-4 дни така че няма да е чак толкова студено.
vlado0549 - специалист
Действай ако ти се бачка хич да не ти пука.В момента дори,нашите работници в Сл.Бряг зидат и мажат.Слагат се добавки към варта или цимента,има ги различни по магазините.Ама ако е под -5 по добре недей!Важно е няколко часа за да втвърди...после нищо му няма.
TACHO - специалист
deer написа:
аз мнение не мога да ти дам , но понеже аз съм на същия етап , ти казвам какво ми казаха на мен "забрави"
трябвало поне на пролет било хубаво поне малко да подсъхне и да се стопли жилището, защото както било прясно строене и в тия студове и влаги нямало смисъл
Е не знам ти на кой етап си, но при мен грубото строителство приключи още миналото лято, наесен приключи и шпакловката и си мисля, че вече е доста сухо вътре.
masteradmin - майстор
Снимай преди и след. Много се харесват такива снимки, а и хората се амбицират като видят как си го направил от нищото. Аз напролет мисля да строя вила (само аз и сина ми който е 3 клас). Ще снимам и филмирам всичко стъпка по стъпка и ще покажа на всички че не е толкова страшно стига да ти стиска. Още незнам от какво, а нямам и архитектурен проект. Но много ми се иска да седя до камината и да хвърлям цепеници вътре :lol:
masteradmin - майстор
Снимай преди и след. Много се харесват такива снимки, а и хората се амбицират като видят как си го направил от нищото. Аз напролет мисля да строя вила (само аз и сина ми който е 3 клас). Ще снимам и филмирам всичко стъпка по стъпка и ще покажа на всички че не е толкова страшно стига да ти стиска. Още незнам от какво, а нямам и архитектурен проект. Но много ми се иска да седя до камината и да хвърлям цепеници вътре :lol:

Прикачен файл

b15.jpg
b15.jpg (35.24 KиБ) Видяна 5349 пъти

Прикачен файл

b16.jpg
b16.jpg (40.38 KиБ) Видяна 5349 пъти
TACHO - специалист
Ок, ще снимам, е клипове с тела не знам дали ще станат добри, но снимки ще има.
Иначе и аз мисля като тебе, щом човек има желание, ще намери и начин, а кой не иска да си създаде удобства. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Много въпросчета..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: