Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,

имам следния проблем и се надявам някой да помогне със съвет. В коридора подовата настилка е от гранитогрес. Входната врата в момента се заключва, но ключа се завърта само веднъж тъй като желязните шишове опират в пода и не позволяват повече.
Купих една джаджа, нещо като цилиндър, в който да влиза желязото, но проблема е, че трябва първо да пробия плочката за да го поставя. Освен това диаметърът му е 24 милиметра. Скоро пробивах дупка за стопера на врата, и макар за него да ми беше необходима дупка само 10 мм, пак едва го пробих гранитогреса, а и 1-2 бургии сдадоха багажа. Сега дори и да успея да намеря 24 милиметрова бургия, а и тя предполагам няма да срува малко... пак имам съмнение дали ще стане номера.
Някой да знае как се пробива толкова широка дупка в гранитогрес?
Има ли хора които извършват по принцип такава услуга?

Поздрави!
ArturDent - Почти Безобиден
Първо пробивай с малко - например 4 мм, после разширявай - 10-12 мм, докато стигнеш до 24. Иначе голям зор ще видиш или ще напукаш плочките.
evdoki - специалист
Преди всичко пробивай с перфоратор с изключен удар докато преминеш плочките и тогава с удар и с различни диаметри свредла
Spokoiniq - майстор
25mm боркорона, ако се примолиш в цех за обработка на камък ще ти услужат срещу залог цената на короната.План Б-боркорона върху универсален водач, на Волкрафт.Все пак който ти е монтирал вратата трябва да поема ангажимента да ти монтира и цилиндърчето с клапата на пружинка.
karamundi - специалист
боркорона аз така дупча без да се счупи настилката каквато и да е ако искаш мога да ти го пробия без проблем :-D
laki1968 - специалист
само да не забравяме че-от гранитогрес до гранитогрес има огроомна разлика-български,китайски,испански-различна дебелина и качество,различна трудност на пробиване-ако все пак не се справиш с по горните съвети взимай 1 плоча и я носи в некой каменярски цех да ти я пробият
Мерси за отговорите. От това което прочетох май само с боркорона ще стане. Предният път когато пробивах малката дупка, с 10 диаметър тръгнах с 4ка и разширявах. И пак ми отне сума ти време, а и бургиите се развалиха, макар и да пробвах да охлаждам с вода... много загряваха.
kons - напреднал
Аз го ядох с мнооого изпечен тарекот - в тоалетната. Трябваше да пробия две дупки, за да завия тоалетната чиния за пода. Отне ми едва около час за първата дупка и още толкова за втората.

Пробивах с перфоратор на бош, но без пуснат ударен режим, бургията беше нарочно евтина китайска за бетон. Постоянно и наливах вода за да се охлажда, като през по-голямата част от времето на практика бях седнал на перфоратора. В крайна сметка пробих с една бургия ( 10 или 12-ка беше ) и двете дупки, но и на мен и на перфоратора ни се доплака.

В последствие видях в бриколаж бургия за камък, която предполагам със съответното обливане с вода няма да се изтъпи и повреди както стана с моята видия за бетон, въпреки поливането. ;-))

Иначе при мен плочкаджията беше изрязал края на гранитогресената поча с флекс и не се наложи да го боря този проблем за входната врата.
moimoimoi - майстор
е за какво ползвате за пробиване перфоратор като сте изключили удъра :? :lol: ми то все едно обикновенна дрелка ве момци
vanko68 - специалист
Щот се пука плочката,ве момко...

Тема "Пробиване на гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: