Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
jorjo - напреднал
Здравейте на всички в този форум. Очарован съм от вашите идеи, нбения и съвети по дадени въпроси. С интерес чета всичко. :)
Имам следния проблем: имам къща на село, стара но подновена, досегашния санитарен възел беше навън, без тоалетно казанче и вода, но реших че трябва да се модернизирам и искам да си направя нов такъв, но нямам възможност и място да го направя вътре и искам да бъде в задния двор, долепен до самата къща. Чувал съм, че водата замръзва през зимата в казанчето и в чинията. Моля дайте съвет как да го направя (самата постройка), така че всичко да бъде добре ! :)
Ще бъда много благодарен за вашите съвети, знам че тука има добри майстори! :) :) :)

mod edit: Редактирах го, за да се чете и за да получиш отговори, но следващия път се погрижи сам!
velsi - Почетен майстор
Според мене иззидай го с тухли, измажи го отвътре и отвън и му направи някакъв лек покрив. След като ще е долепен до къщата може да направиш вратата така, че да се влиза направо отвътре, а не да се излиза и да се заобикаля. Хем ще е по-удобно, хем така малко или много ще има връзка (топлинна) с отопляваната част на къщата и опасността от замръзване ще е по-малка. Ако ти се занимава може да направиш някаква изолация, външна например, на стените и вътрешна на покрива. Няма да ти струва много, защото площта ще е малка, но ефекта ще е голям.
jorjo - напреднал
Но нямя възможност за врата, тъй като има стая с кухня и точно там има легло. И дали ще е достатъчна топлината от стената (тухлите на къщата са от кал) имайки в предвид че печката е до стената о грии доста. :)
velsi - Почетен майстор
Мисля, че ще е достатъчна. А и ако го направиш и изолираш добре (врата,която да се затваря плътно и да не духа, да няма пролуки през покрива....) температурата вътре винаги ще е над нулата и нищо няма да ти замръзне.
jorjo - напреднал
Пре изолирането стериопор или фебран да избера? :roll:
velsi - Почетен майстор
5 см стирпор от външната страна.
adonis - специалист
velsi, кажи само защо е за предпочитане стирпор а не фибран- в какво се изразява разликата и предимството за външна изолация с едното и другото изолационно средство?
velsi - Почетен майстор
Защото първо стиропора "дишал", а фибрана не "дишал" (така казват всички) и второ защото стиропора е по-евтин, а върши същата работа. За парите, които ще дадеш за 4 см фибран примерно можеш да вземеш 5 см, а може и повече стиропор.

Тема "моля дайте съвет как да направя външен санитарен възел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: