Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ЗДРАВЕЙТЕ,
ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ КАК МОГА ДА СМЕНЯ ЦВЕТА НА ЛАМПЕРИЯ?РАЗЯСНЯВАМ:ЛАМПЕРИЯТА Е ДЪРВЕНА И ОТ ГОРЕ И С ЕСТЕСТВЕН ФУРНИР.ДАЛИ МОЖЕ С НЯКАКВА ЦВЕТЕН ЛАК,БОЯ ТРЯБВА ЛИ ДА Я ТЪРКАМ .....ПРОСТО ДА МИ КАЖЕТЕ НЯКАКВА ТЕХНОЛОГИЯ ИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛО ДРУГО ЗА ДА И СМЕНЯ ЦВЕТА ТЪЙ КАТО НЕ МИ СЕ ИСКА ДА Я КЪРТЯ!
крум - специалист
На пазара има всякакви разцветки лакове. Можеш да отидеш до Практикер да ги разгледаш - има на Мегахим там, цената им е с около 30% по-висока от на други места, но колкото да се ориентираш по мострите става. Има червен, син, зелен, жълт и каквито още цветове се сетиш.

След като си избереш лак (за марка не мога да посъветвам - последно ползвах от този на Мегахим преди 4-5 месеца за едни столчета - червен, още се държи), минаваш леко с по-едра шкурка (80) за да премахнеш дефектите - напукан лак, нацапано и т.н. След това със шкурка 120, 150, 180 до постигане на желания ефект на гладкост (може и направо със 180, но е по-трудно).

Има си технология за шкурене - мисля, че трябва да шкуриш напречно на линиите на дървото, но специалистите да се произнесат.

Слагаш поне 3 слоя лак
След всеки слой лак, след изсъхване минаваш със шкурка 220, за да матираш и да изчистиш евентуални деруги, прашинки, косми от четката и мажеш пак.

Накрая сядаш с компания и биричка и се наслаждаваш на чисто новата си ламперия.

Тема "ПИТАНЕ ЗА ЛАМПЕРИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: