Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
peter_m - специалист
Може да е обсъждано, но аз не намерих. Става въпрос за кухня. Кой е по-удачният избор - проточен бойлер 6кw или 10л. 2 кw. Гледам в диапазона 130лв има и двата вида. А гледам едно аег, което е 5 литра. Ще е достатъчно ли. :? Кое ще е по-икономично и по-удобно за ползване? Кой ще е по податлив на разваляне. Проточните гледам са сименс, аег ... , а 10-литровите са български (примерно дипломат). Проточния е и с по-малки размери, а мястото ми за монтиране е над-мивката (т.е. открит монтаж). Споделете мнения. :?
Милен - майстор
Аз съм с обемен 15л 2кВт под мивка и съм доволен, зимата изключва за 40мин, лятото за по кратко. Ако вземеш по малък литраж ще загрява по бързо водата но и водата ще е по-малко. Мисля че оптималния вариант е 10л. Забравих да кажа че бойлерчето ми е Дипломат хром-никел и вече 5 години не е създавало проблеми, за разлика от големия Дипломат в банята който за 2 месеца две повреди :lol: Замислям се и над варианта да го модифицирам кухненския като му сложа 3кВт нагревател да загрява по бързо.

Проточния имаш вода на мига но ти и товари сериозно електрическата инсталация а кухнята е най натоварена в това отношение.
ArturDent - Почти Безобиден
И аз съм като Милен 15л, под мивката, само че на Аристон - 7 години работи без проблем, да чукна на дърво.
bayan - специалист
а аз така 10л под мивката дипломот неръждаем само нагревател смених за 4 години
Johny - майстор
Вече 22 години немски /ГДР/ - 5л. с водомерно стъкло, не е мръднал. Работи без налягане - пълниш, затваряш крана, загряваш водата и след това ползваш докато има. Едно време имахме режим на водата и това беше оптималното решение, което осигуряваше топла вода докато пуснат отново.

Конкретно на въпроса - 5л. добре загрята вода, като я разредиш със студена и решават въпроса в 80% от случаите. Ако не достигне загряваш отново.
Дълги години бях с Юнга , сега съм с 10л. на Дипломат - върши чудесна работа.Над мивката е свързан с батерията от Юнгата .

Тема "проточен или 10л. бойлер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: