• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Ще купувам трион и нямам повече от 300лв. Засега съм се насочил към Партнер ,които били нещо като дъщерна фирма на Хускварна. Та качествени ли са или са купили само лиценз някакъв и вътре са с различни части?
k r u m - специалист
Зависи за какво ще я ползваш, ако е за любителски или градински нужди става :) аз имам Партнер 371 и съм горе долу доволен не съм имал проблеми вече 7-8 год но ако трябва да съм честен требваше да дам още некои лев и да си бях взел по сериозна машина ,Щил са мн добри така че прецени сам и нека цената да не определя избора!!! Винаги когато съм давал по малко пари за машини после съм съжалявал !!! Успех в изобора :) :)
ebahti - майстор
Съгласен, аз купих такъв щото имах 2 покрива да правя и си изплати парите на чамови гредички........ама да одиш у гората за дръва не става,или става ама си е мъка,нема мощност.....та както казва колегата -зависи кво мислиш да режеш :cool:
Кастрене на клони, бутане на 2-3 малки дървета(ябълка,круша и бреза). За дърводобив няма да се ползва:). Гледах и щилките,ама най-евтината е 420-450 лева ,а пък по показатели са едни и същи.
Явно тая седмица ще се купува Партнера...
Армагедон - специалист
Колега аз също съм с Партнер 371 и напълно подкрепям думите на k r u m и ebahti - не съм възхитен от бензинопила. Пък и 300 лева няма да стигнат, ако не ме лъже паметта го гледах скоро на 415 лева !!!
sian - специалист
Това не е скъпо и не е лошо.Най-скъпата бензинова е под 200лв. Има сервиз и реална гаранция 2г.
http://www.raider.bg/index.php?p=4&cat=83
ebahti - майстор
Nuggets написа:
Кастрене на клони, бутане на 2-3 малки дървета(ябълка,круша и бреза). За дърводобив няма да се ползва:). Гледах и щилките,ама най-евтината е 420-450 лева ,а пък по показатели са едни и същи.
Явно тая седмица ще се купува Партнера...
за тая работа става :)
sspoko - специалист
За това което си намислил да я ползваш няма смисъл да се набутваш с щил тази ще върши работа виж ако смяташ, че в даден момент ще тръгнеш да си береш дърва и др. по сериозни начинания няма да я бъде.
Borizanov - специалист
Знам че темата е стара, но мисля че е актуална "по принцип". Някой има ли информация или лични впечатления от предложения вариант от колегата sian моторни триони Raider?
mladkal - майстор
Да, колега- аз имам впечатление.
Райдера е едно към едно с онези машинки, които знайни и незнайни мангали продават като Хускварна. В същност като се загледа човек те не са никакви Хускварна, а са Huspvarna. Водещото при тях е, че филтъра за твърди частици не оплътнява добре и влизат боклучета в карбораторчето. Шината е 45, което идва в повечко за моторчето, което е слабо.
Такъв вид машинка става за разчистване на двор и градина, за нарязването на 0,5-1,0 куб. дръвца, но не повече. Сетне машинката се озорва и си иска междучасието. Съединителите им са направени калпаво и не може да се разчита на функцията от защита. Ако искаш да работи безпроблменто то в годината трябва да я препалваш регулярно поне 4-5 пъти. Инак бензина им изфирясва, а маслото зацапва и подпушва. Сетне следва голяма борба докато я изчистиш и подпалиш отново. Скоро го играх това упражнение. Имам такава и ако сега трябва да правя избор ще стисна зъби и ще си изгладувам нещо по-професионално.
  • 1
  • 2

Тема "Препоръка за бензинов трион до 300лв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: