Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
radinna - напреднал
Здравейте,
сложих нова дограма на къщата и при външната мазилка "майсторите" я бяха оплескали здраво с варо-циментово-пясъчна смес. За да не вдигам врява за това решили да я почистят и с не знам какъв инструмент са действали, но са успели да надерат здраво всички стъкла :fluch:
Някой има ли идея как може да се оправи тази поразия?
nivanov - специалист
С нови стъклопакети :>
Армагедон - специалист
Уффф дано някой може да ни реши проблема, че и аз с флекса сътворих нещо подобно. :datz: :datz: Всички стъклари, които питах ми се хилеха, като гладни хиени :lol: :lol: :
Spokoiniq - майстор
Надран флоат, никакъв шанс.Или свикваш, или нови...Оказа се, че и от нова домакинска гъба(с "остро"долнище) се дерат...
Johny - майстор
Армагедон написа:
Уффф дано някой може да ни реши проблема, че и аз с флекса сътворих нещо подобно. :datz: :datz: Всички стъклари, които питах ми се хилеха, като гладни хиени :lol: :lol: :
Твоят проблем има лек. Сваляш въпросното стъкло и нанасяш с нещо тънък слой киселина /аз използвах електролит от акумулатор/. След няколко минути лекичко с шпакла се махат пръските. При нужда удължаваш времето. Възможно е и без да сваляш стъклото, но киселината се стича и ако попадне под уплътнението, после ще си имаш проблеми.
Няма да е като ново, но остават ямички, които почти не се забелязват.
PLOCHKATABG - специалист
Johny написа:
Армагедон написа:
Твоят проблем има лек. Сваляш въпросното стъкло и нанасяш с нещо тънък слой киселина /аз използвах електролит от акумулатор/. След няколко минути лекичко с шпакла се махат пръските. При нужда удължаваш времето. Възможно е и без да сваляш стъклото, но киселината се стича и ако попадне под уплътнението, после ще си имаш проблеми.
Дам, киселината реагира със стопилката от искрата и черната точица изчезва, поне тя !
pavkatay - майстор
Johny написа:
Армагедон написа:
Това е интересно. Миналата година ми се наложи да сменя един стъклопакет на съседка на мой клиент,защото просто нямаше как да му отрежа парапета без струята от ъглошлайфа да е насочена натам.
А за механично надраните стъкла лекарството е само едно- гладните хиени :) .
Johny - майстор
A к`во ти пречеше да сложиш един картон на стъклото?
Я кажи сега, къде се намираше далечната приводна в Д.Митрополия? :)
pavkatay - майстор
Johny написа:
A к`во ти пречеше да сложиш един картон на стъклото?
Я кажи сега, къде се намираше далечната приводна в Д.Митрополия? :)
Пречеше комшийката,че я нямаше.
А далечната на Долна беше в Горна Митрополия :-D

Тема "Помощ - Надрани стъкла на нова дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: