Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pavkatay - майстор
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ight=готов съм с проекта на скелето, но искам съвет какви електроди (като дебелина) са най-подходящи за заваряване на тези профили. ще използвам профили 35х35, 30х30 и 25х25 дебелината на стената им е 1,5 и 2 мм
velsi - Почетен майстор
Според мене ф2,5 мм са най-подходящи за твоя случай.
pavkatay - майстор
благодаря. всичко е ок-получава се добре. и преди съм заварявал такива профили с 2,5, но имаше тук там пробити :-D . мислех, че трябва по -тънък електрод, но явно не съм догодил ампеража- днес е супер
evdoki - специалист
И как се получи крайният вариант?
pavkatay - майстор
не бързай :-D -имам готова само една секция
pavkatay - майстор
pavkatay написа:
благодаря. всичко е ок-получава се добре. и преди съм заварявал такива профили с 2,5, но имаше тук там пробити :-D . мислех, че трябва по -тънък електрод, но явно не съм догодил ампеража- днес е супер
явно не е било от ампеража. понеже в склада ,откъдето пазарувах профилите не достигна едно парче 25х25х2 купих едно с дебелина на стената 1,5 мм. от него правих водачите в ,които влизат напречните спънки и парапетите. от 12 парченца с дължина 5 см ,които заварих успях да прогоря дупки в 5 :-D . това съм имал предвид -явно трябват по-тънки електроди. пробвах с намаляване на ампеража, но звука не е като от заварка,ами като от късо съединение-гола вода. с малко повече труд стана и завърших проекта, но това с дебелината на стената и на електрода е добре да го поясни някой-за мен и за други

Тема "какви електроди да ползвам при заваряване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: