• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
borkata3000 - специалист
Здравейте!
Обикалях по големите магазини в Пловдив в търсене на сигурна верига за окатанчване, но всичко (6-8 мм) беше меко и ги режат с ножица. А на мен ми трябва да си заключвам мотора за стълб, което ще рече, че не бива първия решил да резне веригата да успее с ножици. Казаха ми, че трябвало да е или кована или от закален материал направена. Моля, ако някой има информация или предположение къде бих намерил здрава верига в Пловдив?

едит: А дали едно дебело стоманено въже (като асансьорните, но по-дебело) би било трудно срязано с ножица?
Благодаря!
Johny - майстор
Въжето определено се реже по-трудно с ножица. Експериментирай, ако имаш възможност.
torbalan - Дървен философ
хехе
още не съм видял джамбази с ножица за арматура да се разхждат :))

ако го заключиш не със синджир, а с верига от мотор няма ли да стане ?

не съм пробвал да режа такава, но ми изглежда здрава :)
Spokoiniq - майстор
Васко, рязал съм собствената си такава, след като имах неблагоразумието да "смажа" ключалката със спрея за верига(моторджиите знаят какво се случва после).Това е тънко, ама много тънко въженце, скрито уж от дебели , но кухи "прешлени",които се държат един за друг единствено благодарение на стегнатото въженце и маркучоподобното покритие отгоре.
Ако не те притеснява цената, си купи ABUS, за момента най-доброто съотношение сигурност-цена.Ето го моя нов пазач за скутера, за мотора имам ключалка за диска, пак ABUS.
http://www.motoboom.bg/product.php?cCat=&m=4&p=1139
Има и по-евтини варианти, но всеки е с клас сигурност, сертифициран, така че всеки си прави сметката.
Йорданов2 - специалист
В София видях зверска верига, само верига без заключване. В Младост 1 имаше магазин на Блек/Декер и Диволт, та там. Само чрез дълго пилене с ножовка или акумулаторен флекс става рязането. Асо има интерес, мога да се поинтересувам по-плътно.
borkata3000 - специалист
Имате ли представа дали стоманено въже с еднакво Ф се реже по-трудно от тези вериги, които ги режат с ножиците? Изображение
velsi - Почетен майстор
Въже се реже много по-трудно. Дори ако ножицата не е качествена няма и да успееш.
borkata3000 - специалист
Да ви се похваля.
Звъннах на един асансьорен сервиз в града и човека беше изключително отзивчив, покани ме да ми даде каквото въже си поискам. Отидох в базата им, където ме очакваше, показа ми да си харесам сума ти въжета и накрая се сети какво точно ми трябва:Изображение
22 мм асансьорно въже с вплетени краища за уши. Някой ден само да не си намеря само въжето с гумата. :lol:
Подари ми го с пожелание да съм жив и здрав и да се пазя (като разбра какво ще окатанчвам).
Благодарност на шефа на Prolift. :)
Йорданов2 - специалист
Супер. Много полезно нещо, става и за борба с агресивни кучета в движение :-D и (веднъж се случи) с нетрезви таксиджии, които си отварят вратите без да гледат :-D :-D :-D
  • 1
  • 2

Тема "Верига, която не може да се отреже с ножица. КЪДЕ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: