Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Mitkoasd - специалист
Здравейте! Не зная дали темата е за тек но съм се спрял на една руска гедория. Искам да попитам според вас тази гедория заслужава ли си 50-те лева и как по точно се използва тресчотката. Благодаря предварително.

Изображение
shotik - майстор
За цената няма да коментирам,всеки различно я възприема,за тресчотката може да я свържеш с удължителите,карданчето или направо с една от главите/различни имена имат като камъни,глави,флашки,аз пиша това/ с необходимия размер.Когато квадрата е избутан на една страна има завъртане на дясно и свободен ход на обратно,когато се избута на другата страна въртене на ляво и свободен ход надясно.Когато са малки гайките или болтовете,трябва да се върти в една страна ,тъй като няма съпротивление ,което да е по-голямо от силата на тресчотката,за да се ползва свободния ход.
Надявам се да съм го написал разбрано.

Какви са размерите на главите ?
Mitkoasd - специалист
Камъните са от 10 до 32. Но много много не разбрах коментара ти относно тресчотката. Ако имаш опит сподели повече относно качеството и начина на употреба?
shotik - майстор
Както е снимана тресчотката ,взимаш един удължител/дългите елементи до борда на кутията/ и вкарваш квадрата на тресчотката в квадратния отвор на удължителя.Здраво стискаш с една ръка уължителя , а с другата опитваш да завъртиш самата тресчотка .На една от страните ще върти,на обратно ще щрака.За да обърнеш хода,изваждаш квадрата на тресчотката от удължителя и странично го натискаш ,така ,че да се покаже от другата страна на тресчотката.Повтаряш упражнението и така ще видиш на коя страна се навива и на коя е празния ход.
Може да бележиш с нещо или да се водиш от коя страна е болта на тресчотката,с който се увеличава или намалява силата на пружината на тресчотката.
Старите руски и полски комплекти са добри,за този така по снимка ,не мога да пиша нищо за качествата му.
Mitkoasd - специалист
виж тази
Изображение

отгоре е изобразена буквата Н в ромб имам едни гаечни ключове с този символ. Какво ще кажеш?
nbr - специалист
Познат има такава или подобна руска. Доста я хвали. Колко е добра реално няма как да ти кажем :)
shotik - майстор
Моите комплекти са с глави-с шест ъгъла и 12 ъгъла,и двата са с предимства и недостатъци,единият съм го купил цял,другият съм го събирал с години ,за да стигне това окомплектоване.Освен тях на снимката се виждат и други ,дълги,отвертки,шестогранни ключове.Кутията е купена празна ,за да мога да ги наредя вътре на едно място.

Прикачен файл

P1160004.JPG
P1160004.JPG (167.16 KиБ) Видяна 6897 пъти

Прикачен файл

P1160005.JPG
P1160005.JPG (167.91 KиБ) Видяна 6897 пъти

Прикачен файл

P1160006.JPG
P1160006.JPG (164.17 KиБ) Видяна 6897 пъти
Mitkoasd - специалист
Доволен ли си от тях и кажи ми честно би ли купил този комплект ако нямаш никакъв такъв за 50 лв?
PCL82 - майстор
Нямам опит с руско гедоре, но от руските инстументи, които съм имал, мога да кажа, че често стоманата им е много крехка. Имам поне три чифта строшени руски клещи. Въпрос на късмет е. Ако е правено във военен завод може да е качествено. Ако е проста ширпотреба може да е пълен боклук.

Провери дали всички вложки влизат на всички въртоци! Аз имам полско гедоре от добра стомана, но една две вложки не влизаха добре и се наложи да ги препилявам.
Mitkoasd - специалист
Там е работата че ще го купувам по интернет и със се решил. Дано пък им излезне късмета.

Тема "ТЪРСЯ СЪВЕТ ОТНОСНО ГЕДОРИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: