Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
diduli - специалист
Помощ!!! Имаме стар фризер "BOSH",който не сме ползвали 5 години.Вчера заклахме прасенцето,но той не тръгна.Знам че се обръща наопаки но как точно става.....Не съм го правил до сега и не знам.Моля помогнете!!!
slavi_007 - напреднал
ами това става като го обърнеш с краката на горе но не сам сигурен че ще тръгне това се прави при по старите хладилници и фризери но дано да се получи успех
diduli - специалист
Благодаря ще опитам.Този е от старите фризери.Дано се получи!
mastora - напреднал
izvinqvam se za latinicata predvaritelno,
otnosno problema s frizera ti moji da sa nqkolko nesta;
1- termostat(vijdash kade zakasqvash go i ako tragni frizera otivash i si kupuvash edin termostat k54
2-moji da e puskovoto rele
3-ot mnogo stoene ima sluchai da zapeche rotora na kompresora v vtulkite togava se procedira malko po-slojno
Dano sam ti bil ot pomosht
hygro - майстор
diduli написа:
Помощ!!! Имаме стар фризер "BOSH",който не сме ползвали 5 години.Вчера заклахме прасенцето,но той не тръгна.Знам че се обръща наопаки но как точно става.....
Трикът помагаше навремето при адсорбцинонните хладилници, които работеха с амоняк. Фризерите са с бутални компресори и обръщането може само да направи беля. Освен стичането на маслото, могат например да се откачат пружините, които поддържат електродвигателя в кожуха. На кашона на болшенството фризери стои символа "Да не се накланя".

Ако двигателят не заработва, възможно е причината да е в термостата. Ако работи, но не охлажда... може да му е "студено". Парадоксално, но хладилниците имат минимална експлоатационна температура, под която не работят ефективно. А може и да се е разхерметизирал...

Тема "Помощ!!! Фризера не работи!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: