• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pavkatay - майстор
някой сблъсквал ли се е с проблем за носеща способност на профили с различно сечение. някакви данни за критични натоварвания при натиск . конкретно ми се налага да заменя съществуваща винкелна колона 50х50 с някакъв затворен профил(квадрат), който да поема същото натоварване. но да е с по-малка страна
Последна промяна от pavkatay на пет юни 18, 2010 11:52 pm, променено общо 1 път.
pavkatay - майстор
или тръба с диаметър... :? не съм работил и не знам
vladimury - специалист
A с каква дебелина е винкела?
pavkatay - майстор
ами не го измерих, но те мисля, че са стандартни 3мм
vladimury - специалист
Да принцитно стандарта е 50х50х3. Значи ако искаш да сложиш квадрат който правилно да замени винкела трябва да е с страна 40 и дебелина 2 - това е стандартен профил БДС 10871-73
vladimury - специалист
Извинявам се това е квадратен кух профил. След секунда ще ти кажа какъ трябва да е плътния.
pavkatay - майстор
ами мисля си ако профила е 35х35х2 и около него има алуминиева тръба ,че тя ще компенсира тази разлика. между профила 35х35 и тръбата ще пробвам да вкарам пяна, но в това упражнение не съм убеден, че ще е сполучливо
pavkatay - майстор
аз кух имах предвид. имам някакви спомени,че площта насечението на профила повишава устойчивостта на изкълчване. този профил работи само на натиск
vladimury - специалист
25 мм. плътен профил също става, а 35 може съпротивителния му момент е малко по малък от на 40
bigshop - специалист
Профили 35х35х2,6 и 30х30х3,2 стават, а също и тръба 33,7х3,2 (тези имам под ръка).
  • 1
  • 2

Тема "носеща способност на профили- нов въпрос и нова информация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: