Здравейте,не знам дали тук е мястото,но искам да попитам дали може да ползвам газовата бутилка на готварската ми печка легнала.Нямам място да я сложа права,затова има ли проблем ако бутилката ми е легнала?
- 1
- 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
lord_pz
- помощник
20 мнения в "въпрос за газова бутилка(пропан-бутан)"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Може, ама сондата няма да може да дърпа от дъното. Има по-ниски бутилки
LazarGanev
- "Велик майстор"
Да, ESPACE е прав
lov
- майстор
Битовите газови бутилки нямат сонда и са предвидени на ползват само газовата фаза. При легнала бутилка когато е пълна ще започне подаване на течна фаза към редуцир вентила. А от там и по маркучите и газовата печка. Е той ще се опита да прави корекции в налягането но няма да успява а и в един момент и ще замръзне.
Това беше какво би станало. Но принципно е забранено ползването на такава бутилка в легнало положение.
А тази от снимката на колегата е съвсем друг вид. Не ми се кьоравеше да гледам и ровя но от такъв тип се ползват по различни мотокари работещи на газ. Те са си със сонда и ниворегулатор работещ във всяко едно положение. Могат да работят както прави така и легнали.
Това беше какво би станало. Но принципно е забранено ползването на такава бутилка в легнало положение.
А тази от снимката на колегата е съвсем друг вид. Не ми се кьоравеше да гледам и ровя но от такъв тип се ползват по различни мотокари работещи на газ. Те са си със сонда и ниворегулатор работещ във всяко едно положение. Могат да работят както прави така и легнали.
bulhomes2
- майстор
LazarGanev написа:Да, ESPACE е правМного уважавам хора, които си признават грешките. Виж ако Профи беше сгрешил... 1 страница обяснения.. докато ни убеди, че има сонда и ние всъщност нищо не разбираме...
lov написа:.. но от такъв тип се ползват по различни мотокари работещи на газ...Той обаче ме сеща, че един приятел си караше УАЗ-ката с обикновени домакински газови бутилки. Ся, дали я е слагал вертикална, за да ползва течната фаза - нямам спомени, но ме съмнява.
lov
- майстор
Освен че съм се занимавал професионално с газ станции и какви ли не простотии съм правил. Тъй че говоря не по спомени и прочетеното от книжките ами и от практика. То че беше много отдавна ама не се забравя. Малко помнят кризавите години и газ станциите. То не на всякъде имаше а и едни опашки по километър. Най близката газостанция за нас беше в Севлиево. После направиха тази в Ловеч.Та освен помпите за прехвърляне на газ от битови бутилки често се правеше точно тоя номер с обикновеннна газова бутилка. И там точно се слага на обратно. Само че в место клапан се слага само връзка за да върви втечнена газ. Имаше един период бензина с купончета газ на станциите няма ама на топливо бутилки колкото искаш. А българина си е жив гявол.
- 1
- 2
Тема "въпрос за газова бутилка(пропан-бутан)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература