Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте!
Преди два дена си монтирахме в апартамента алуминиева дограма с термомост и К стъкло. От фирмата, от която си поръчахме дограмата ни увериха, че благодарение на термомоста и К стъклото в жилището ни ще е топло и няма да има конденз. Да ама не! Има конденз и то много. Как да разбера дали стъклото наистина не е обикновено?
Emerald - модератор
Алуминиева дограма не е вариант за хора нежелаещи конденз. :? Принципно в жилище не бих сложила алуминиева каквато и ще да е. С какво не ви устрои ПВЦ-то?

К-стъклото и проверка за истинността му е обсъждано. Виж в "Практични решения"!
velsi - Почетен майстор
Да, този спор алуминий или ПВЦ е доста стар и разбира се никой не е дал еднозначен отговор. Застъпниците и на едното и на другото си имат своите доводи. Тъй като сега времето не е студено и температурните разлики не са фрапиращи най-вероятно става въпрос за ефекта на херметизацията. Предполагам източниците на влага са повечко. За ново строителство ли става дума, какви други ремонтни дейности са правени? Опишете по-подробно.
bisplus - специалист
Да наистина спора е доста голям! Брат ми на пример, миналата година си сложи трикамерна алуминиева дограма с три сантиметра термомост и имайки предвид, че е на северната страна и се предполага, че там има най-горяма разлика в температурите(вътре-вън) до сега няма и капка конденз....просто не е за вярване но е факт!!!
Според мен конденза може да се получи и от други фактори, например ако в помещението се сушат дрехи или ако е в кухня(кадето има доста пари) и т.н.
velsi - Почетен майстор
Именно това имах предвид. В повечето случаи за появата на конденз най-малко е виновна дограмата. Да не кажа никога....
Стефан - майстор
Искам да споделя, че в кухнята със северно изложение имам алуминиева дограма от 4 години. С централно парно съм. Нямам представа, пък и не съм питал от какво стъкло ми е стъклопакета. За това време даже и запотяване на стъклата няма, камо ли за конденз. Аз определено съм много доволен.
Здравейте!
Съжалявам, че се забавих с отговора.
За конденза, както и да е, конденз почти винаги има в кухните. Но това К-а стъкло много ме притеснява. Оказа се че е пълна мистерия. Съществува ли? Никой не може да ти каже със сигурност. Ходихме с мъжа ми при разни стъклари и ги помолихме да ни го покаят това прословуто К-а стъкло. Оказа се, че е кафяво на цвят. А нашето е зелено! "Ама не се притеснявайте"- казват ни те- " то има различни цветове".А когато се обърнахме да си ходим чухме да си шушукат, че са ни измамили!!!
Добре де, щом е с някакво метализирано покритие не трябва ли да е леко тъмно, кафяво, сиво и т.н., а не зелено. Обадихме се във фирмата, която ни постави дограмата. Оттам ни казаха, че стъклото било зелено щото е от Чехия. А К-а стъклата от Турция са кафеви.
Мене ако питате, всичко е лъжа и измама.
velsi - Почетен майстор
Какво да ти кажа..... аз зелено К-стъкло не съм виждал. Това, което аз знам и имам и с което ние работим е със СИВ отенък. Ето го тука съм го показал:

http://www.napravisam.bg/forum/download.php?id=2006
velsi - Почетен майстор
Изображение

Glass Thickness Laser Measuring Merlin Low E / K Glass Coating Detector

Price: $385.00

http://www.lasertools.com.au/category713_1.htm

Тема "Алуминиева дограма с К стъкло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: