Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте!
Значи искам да направя едно фургонче и да го преустроя в малък офис. То е от тези металните... от вътре стените са покрити със грозен шперплат.
Искам да го направя по-луксозен и да сменя нагънатия и грозен шперплат с нещо право и хубаво...може ли това да стане с гипскартон и той може ли да се лепи директно върху стените?
Някакви други варианти за стените има ли?
Искам да сложа пвц дограма на мястото на старата дървена. Възможно ли е изобщо това, тъй като стените са метални и тънки?
Подът е покрит с някакав балатум, който искам да сменя. Възможно ли е вместо нов балатум да сложа отдолу ламиниран паркет? Проблемът, който ме кара да мисля, че това ще е трудно или невъзможно е, че отдолу пода е с дъски и е неравен :(

предваритело мерси за идеите! :)
velsi - Почетен майстор
Мисля, че няма да е проблем да сложиш ПВЦ дограма. Ще се намери начин да се захване. Стените не е лошо да направиш с гипскартон. Не мисля обаче, че е удачно да се лепи. По добре да се завинти или в сегашния шпертплат, или в конструкция. Ако няма място за стандартните профили може да се ползват някакви други, или дори дървени летви. Ако сложиш и вата за изолация ще стане перфектно. Пода можеш да покриеш с ламинат, но трябва добре да изравниш преди това. Аз скоро правих нещо подобно. Ползвах OCB плоскости. Какво се получи и как го направих съм описал в края на тази тема. Успех!
Стефан - майстор
Аз мисля, че няма проблем да се сложи ПВЦ дограма и ламинат. Може да се сложи и гипскартон. Но като знам, че целия фургон е "като жив" и се тресе при влизане и ходене в него, не съм сигурен колко време ще издържи. Все пак решението е Ваше!
любител - специалист
Махаш шперплата. Отдолу сигурно ще попаднеш на изолация от стериопор.
Ако искаш сменяш или подсилваш изолацията с пласт минерална вата и на скара от летвички монтираш ПВЦ облицовка.
За пода можеш да ползваш система за сухо строителство. Слагаш мембрана за да не се изсипва през дупки насипката, подравняваш и отгоре вече плоскости от гипсофазер коите се коват една за друга и на които вече можеш да слагаш и балатум и ламинат.
velsi - Почетен майстор
Да, Стефан е напълно прав, че фургона е конструкция, при която има разни вибрации и усуквания, особено ако се налага преместването му от едно място на друго. Тези факти наистина трябва да се отчетат. За това не се бях сетил и наистина май облицовка от гипскартон не е добро решение. Просто фугите рано или късно ще се нацепят, независимо колко качествено са направени.
Стефан - майстор
Доживях най-после velsi да се съгласи за нещо с мен :?
мерси за всички мнения и съвети:)

Тема "furgon!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: