• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте на всички!
Налага ми се да ремонтирам старата къща. До тук, добре, само дето майсторите ще бъдем ние (бюджета не предвижда майстори, за съжаление). В момента изкъртихме мазилката в банята и правим нова, като напредваме сигурно с 2 м кв на ден, пода на кухнята, който беше 50х200 плочки, а останалото на дюшеме, решихме да махнем част от дюшемето (300х200) и да сложим плочки. Речено сторено, обаче се оказа, че под една част от него няма основа - баща ми не я е сложил. Спорихме, спорихме и решихме циментова замазка за под. Поръчах ме я , вчера я слагахме , а днес откривам, че всъщност трябва да чакам замазката поне три месеца, за да изсъхне. :shock: :? Та, въпроса ми е - колко е минималното време, което трябва да изчакаме, за да започнем лепенето на плочките отгоре. Моля зарадвайтеме, че иначе ще получа инфаркт - пералнята и печката седят на един крак, прах и цимент се носят извъздуха, мислех тази неделя да се къпя в нова баня, а то ако е така :x .................
С уважение
п.с. а банята, на която трябва да направим наклон на пода е 160х200, о и още - мога ли да не махам старите каси на вратите, а да закупя евентуално само крила?!?!!
Всеки отговор е полезен, благодаря
valmet - специалист
Подовите обицовки не са силата ми,но по обектите съм гледал,че на единия ден правят замазка,а на другия започват лепене на плочки.Едва ли ще е фатално,щом е толкова на зор положението.
За касите-допитай се до дърводелец.Викни някого да дойде на място и да погледне в какво състояние са и какъв вид са,защото понякога напасването на новозакупена врата е доста трудоемко и нерентабилно.
почвай плочките какви три месеца
Todor - специалист
Можеш да включиш влагоуловител. Ако налепиш плочките и фугираш, от къде би излязла влагата. :? Спомням си мой познат чака известно време, но не съм сигурен майстора ли нямаше време да лепи плочки и това му беше оправданието или наистина бе желателно. Определено зависи и от дебелината.
valmet - специалист
Хубаво е всеки процес в строителството да бъде последователен с изчакване,съобразяване на препоръките на производителя и до достигане на пълна якост на материала,но понякога,когато положението е на зор...
ArturDent - Почти Безобиден
valmet написа:
...до достигане на пълна якост на материала...
По-скоро някаква номинална якост, щото ако чакаш например бетона да постигне "пълна" якост - няма да доживееш, сериозно.
Благодаря Ви за отговорите!:yawinkle:
Мисля, че възникнаха още доста въпроси, ама първо да си ги систематизирам. Всъщност открих, че евклидовата геометрия е абсолютно невалидна в моята къща :-D . Благодаря.
Илиян Илиев™ - майстор
В нито една къща не е валидна никаква геометрия. :lol:
професионал - специалист
Ако можеш да ходиш по замазката-действай смело!А що се отнася до строителната влага-няма къща с останала за постоянно такава-все ще си намери откъде да излезе. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "питанка относно циментова замазка за под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: